В сезон кабачків хочеться приготувати щось незвичайне та порадувати родину. І це вдасться легко. Адже кабачок універсальний овоч. З нього можна готувати перші, другі страви та закуски.
У цій підбірці зібрані рецепти, які здивують навіть гурманів.
Хрусткі кабачкові палички
Інгредієнти:
кабачки (молоді) - 12 шт.
яйце - 1 шт.
сіль, перець - за смаком,
білі сухарі - для обсмажування.
Приготування:
Почистити кабачки від шкірки і порізати паличками. Збити яйце і присмачити.
Намочити в ньому палички і обкачати в сухарях. Підсмажити до появи золотої хрусткої скоринки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачна неділя: топ-5 швидких сніданків для лінивих
Швидкі мариновані кабачки
Інгредієнти:
500 г молодих кабачків
1,5 ч. л. солі
Для маринаду:
70 г олії
2 ст. л. меду
5-6 зубчиків часнику
Приготування:
Кабачки помити і зрізати шкірку. Якщо вони молоді, то можна робити разом з шкіркою.
Нарізати тонкими смужками. Якщо немає такої овочечистки, то тоді нарізати ножем якомога тонше. В цьому весь смак.
Приготувати маринад. Часник покришити, змішати з соняшниковою олією, медом (якщо мед густий, розтопити його або на водяній бані або у мікрохвильовій), оцтом, перцем і дрібно порізаною зеленню. Все перемішати.
Кабачковий торт з йогуртом
Інгредієнти:
4 середніх кабачка
2 яйця
1 склянка кефіру
5 ст. л. борошна
100 г сиру
Приготування:
Кабачки помити і натерти на крупній тертці. Рідину віджати. Додати яйця і кефір.
Додати тертий сир, борошно, сіль і перемішати. Виливати тісто на сковороду ополоником і розрівнювати тонким шаром.
Обсмажити млинці з двох сторін. Помастити йогуртом, змішаним з подрібненим часником і посіченою зеленню. На йогурт покласти нарізані тонкими кружальцями помідори, поперчити. Накрити іншим млинцем. Помідори можна викладати не на кожен шар, а через один.
Прикрасити торт на свій смак, охолодити і подавати на стіл.
Коментарі