субота, 20 травня 2017 23:29

5 оригінальних десертів з полуницею
5

В сезон полуниці можна експериментувати з десертами. Вони привертають до себе увагу яскравим кольором та незвичайним ароматом. У цій підбірці рецептів з полуниці, де кожен для себе знайде підходящий рецепт.

Полуничний чізкейк

Автор: ivona.bigmir.net
 

Інгредієнти:

печиво 300 г

вершкове масло 150 г

вершковий сир 600 г

білий шоколад 100 г

цукрова пудра 150 г

ванільний екстракт 1 ч.л.

желатин 35 г

свіжа полуниця 400 г

Приготування:

Печиво подрібнити в крихту. Змішати з розтопленим вершковим маслом. Отриманою масою викласти дно форми і утрамбувати. Випікати при 180 градусах протягом 5-7 хвилин.

Для сирного шару збити в блендері вершковий сир, ваніль і 100 г цукрової пудри до рівномірної гладкою текстури. Шоколад розтопити на водяній бані і додати до сирної маси.

20 г желатину залити 1/4 склянки води кімнатної температури, дати йому набрякнути протягом 5 хвилин. Після цього додати желатин до сирно-шоколадній масі і ретельно перемішати. Вилити отриману суміш поверх основи чізкейку. Прибрати в морозилку на 1,5 - 2 години.

Тим часом приготувати полуничний шар. Для цього пюрировать полуницю в блендері, додати 50 г цукрової пудри і ретельно перемішати. 15 г желатину залити невеликою кількістю води і дати набрякнути протягом 5 хвилин, після чого додати його до полуниці і перемішати.

Через 1,5-2 години, коли сирна маса застигне, розподілити зверху полуничний соус і прибрати в холодильник на ніч.

Полуничний щербет

Автор: gastronom.ru
 

Інгредієнти:

полуниця 500 г

апельсиновий сік 60 мл

цукор 100 г

Приготування:

В апельсиновий сік додати цукор. Довести до кипіння і варити ще 1-2 хвилини на невеликому вогні. Апельсиновий сироп охолодити.

У блендер покласти очищену від хвостиків полуницю, додати апельсиновий сироп і збити до стану пюре. Полуничне пюре перекласти в контейнер для заморозки і поставити в морозильну камеру на 5-6 годин, при цьому кожну годину перемішуючи сорбе, щоб вийшла дрібна крижана крихта. Подавати, прикрасивши листочком м'яти.

Пастила

Автор: povar.ru
 

Інгредієнти:

Полуниця - 500 Грам

Лимон - 1 Штука

Цукор - За смаком

Оливкова олія - ​​1 ч л

Приготування:

Вимити ягоди і нарізати невеликими шматками. Покласти в сотейник. Щоб відтінити смак, додати сік лимона. Поставитина вогонь і тушкувати, поки ягоди не стануть м'якими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили незвичайний десерт у вигляді сакури

Форму застелити харчовою плівкою і змастити оливковою олією. Покласти ягоди в блендер і подрібнитиь. За смаком додатие цукор. Пекти при низькій температурі кілька годин, поки вона не підсохне.

Полуничне парфе

Автор: povar.ru
 

Інгредієнти:

Цукор - 270 г

Вода - 175 мл

Імбир - 20 г

Ревінь - 200 г

Листок желатину - 9 шт

Йогурт - 250 мл

Вершки - 250 мл

Полуниця - 250 г

Лікер - 100 мл

Паличка ванілі - 1 шт

Приготування:

Очистити імбир і відправити його в каструлю. Додати цукор, воду і відправити на вогонь. Желатин тим часом залити холодною водою. Коли цукор розчиниться, додати в каструлю ревінь і варити на середньому вогні близько 15 хвилин. Після зняти з вогню, процідити через сито і дати трохи охолонути. Влити розчинений желатин і як слід перемішати все.

Розлити по келихах і відправити в холодильник. Для більш естетичного вигляду можна келихи поставити з невеликим нахилом.

Для другого шару змішати вершки, цукор, ваніль. Поставити на вогонь і прогріти, щоб цукор розчинився. Після охолодження додати йогурт і збити до однорідності. Додати розчинений у воді желатин, перемішати. Можна розливати по келихах і знову відправляти в холодильник мінімум на 2 години.

Полуницю вимити, обсушити і нарізати. Розмочити желатин. З'єднати цукор, лікер, близько склянки води. Прогріти до розчинення цукру і зняти з вогню. Влити желатин і як слід перемішати. Дістати келихи з холодильника. Викласти подрібнені ягоди і залити приготовленим желе. Охолоджувати полуничне парфе в домашніх умовах ще мінімум 2-3 години до повного застигання.

Перед подачею можна прикрасити десерт збитими вершками, свіжими ягодами або іншими добавками за смаком.

Фарширована полуниця

Автор: povar.ru
 

Інгредієнти:

Полуниця свіжа - 10 шт

Сир рикотта - 100 г

Пудра цукрова - 2 ст. л

Мигдаль мелений - 1-2 ст. л

Ванілін - 0,5 ч л

Сметана - 1 ст. л

Листя м'яти - 3-5 шт

Приготування:

Свіжу полуницю помийте і вийміть м'якоть ягоди від верхньої частини до її середини. Використовуйте для цього маленьку ложку.

Додайте в сир ванілін і цукрову пудру. Все ретельно перемішайте.

У добре розтерту суміш ваніліну, цукрової пудри і сиру покладіть сметану. Знову добре перемішайте, поки маса не стане однорідною.

Підготовлені ягоди фаршируйте отриманою масою. Зверху присипте меленим мигдалем. Прикрасьте листочками м'яти.

Зараз ви читаєте новину «5 оригінальних десертів з полуницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути