середа, 15 травня 2024 16:16

В якому посуді найкорисніше готувати їжу

В якому посуді найкорисніше готувати їжу
Лікар сказав, в якому посуді найкраще готувати їжу Фото: pinterest

Кухонне начиння може впливати на якість крові.

До таких висновків дійшов британський хірург Каран Раджан. Цим відкриттям лікар здивував підписників у соцмережах, пише ukr.media.

"Якщо хочете отримувати більше заліза з їжею, готуйте на чавунній сковороді", - заявив він.

Чому краще обирати чавунну сковорідку

Чавунна сковорідка збагачує їжу, яку в ній готують, залізом. Невелика кількість мікроелемента вимивається зі стінок посуду і поєднується з їжею. Особливо інтенсивно таке збагачення відбувається, якщо ви готуєте щось рідке чи кисле.

"Чим довше ви щось готуєте і чим ретельніше перемішуєте, тим більше заліза виявиться у вашій страві. А поєднання заліза з вітаміном С, який міститься у продуктах, зробить мікроелемент більш біодоступним, - каже хірург.

Питання, звичайно, наскільки це залізо засвоюється і допомагає підвищувати гемоглобін, але дослідження 2003 показало, що це все-таки можливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зрозуміти, що пора міняти сковорідку: головні ознаки

Якщо врахувати, що більше половини людей на всій планеті страждають від нестачі заліза, і більшість із них - жінки, то навіть таким способом підняти гемоглобін нехтувати не хочеться.

"Але майте на увазі, що приготування їжі в чавунці не можна вважати способом лікування анемії або корекції рівня гемоглобіну. У таких випадках слід дотримуватися прописаної лікарем терапії. Це просто допоміжний засіб, який допоможе трохи збалансувати ваш раціон", - попереджають лікарі.

Один з головних плюсів посуду з чавуну полягає в її невразливості. Сковорода з чавуну може прослужити вічність при правильному догляді. Посуд з даного матеріалу невибагливий; відмінна теплоємність матеріалу забезпечує рівномірне смаження будь-якої страви.

Шанувальники чавунного посуду стверджують, що їжа, приготована в такому посуді, є більш ніжною і смачною. Причому, вважається, що якщо готувати в старій сковороді, якою користувалися довгі роки, їжа виходить ще смачнішою, ніж в новій. І дійсно, в старій чавунній сковороді, їжа пригорає набагато рідше, ніж, скажімо, в сковороді з антипригарним покриттям, якою користувалися всього рік.

Зараз ви читаєте новину «В якому посуді найкорисніше готувати їжу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути