Окто́берфест — найбільший пивний фестиваль у світі. Він проходить в кінці вересня — на початку жовтня і триває два тижні. Класичне меню Октоберфесту включає в себе всілякі сосиски та ковбаски до пива. Gazeta.ua підібрала 3 найкращі рецепт для перекусу під час фестивалю пива. Важко встояти перед ароматом та апетитним виглядом смажених сосисок з картоплею фрі і свіжими овочами, хрусткими курячими крильцями в гострому соусі та м'ясними фрикадельками по-німецьки. Ці страви мають красивий золотистий відтінок і оригінальний пікантний смак.
Цитрусові курячі крильця
Інгредієнти:
кефір 2 склянки
соєвий соус 2 ст.л.
паприка 1 ст.л.
курячі крильця, сегменти 24 шт.
рисова або пшенична мука 1/2 склянки
Для глазурі:
соєвий соус 1/4 склянки
коричневий цукор 1/4 склянки
сік 3 апельсинів
сік 3 лаймов
сік 3 лимонів
пластівці чилі 1 ст.л.
м'ята та селера для гарніру
Приготування:
Крила, розділені на сегменти, замаринувати в суміші кефіру, соєвого соусу і паприки. Залишити на 2 години або на ніч.
Налити соєвий соус і коричневий цукор в сковороду. Готувати, поки не утвориться липка глазур. Дати їй покипіти на повільному вогні 2 хвилини.
Додати цитрусовий сік і перець чилі. Перемішати і довести до кипіння. Варити на повільному вогні близько 10 хвилин.
Вийняти крильця з маринаду і обкачати в борошні. Обсмажити крила партіями до готовності на окремій сковороді.
Додати крила в сковороду з глазур'ю, перемішати. Подавати з селерою і м'ятою.
Ароматні сосиски до пива
Інгредієнти:
сосиски 6 шт.
картопля 2 шт.
помідор 1 шт.
огірки 1-2 шт.
листя салату кілька штук
сіль за смаком
м'яка гірчиця або гірчичний соус за смаком
Приготування:
Сосиски очистити від оболонки та зробити на них кілька поперечних надрізів. Обсмажити на сковороді до золотистого кольору.
Очищену картоплю нарізати брусочками. Підготувати фритюр: олію налити в глибоку сковород. Її має бути багато, щоб картопля могла вільно плавати.
Обсмажувати порціями. Готову картоплю шумівкою викладати в тарілку, попередньо викладену серветками (щоб зібрати залишки жиру). Посолити за смаком.
Овочі помити і обсушити. Помідори і огірки довільно нарізати.
Викласти на тарілку листя салату, овочі і смажену картоплю. Зверху покласти сосиски, полити їх м'якою гірчицею або гірчичним соусом.
М'ясні фрикадельки по-німецьки
Інгредієнти:
свинячий фарш 900 г
сушена петрушка 1 ст.л.
сіль 1 ч.л.
мелений перець 1/2 ч.л.
сушений кріп 1 ч.л.
зерниста гірчиця 2 ч.л.
вустерський соус 1 ч.л.
свиняче сало або олія 2 ст.л.
подрібнений часник 2 зубчики
солодке біле вино 1 склянка
сметана або йогурт 1/2 склянки
сіль 1/2 ч.л.
мелений перець 1/4 ч.л.
мед 1 ст.л.
Приготування:
Руками перемішати фарш, петрушку, сіль, перець, кріп, гірчицю і вустерский соус у великій мисці. Сформувати з суміші приблизно тридцять дві фрикадельки діаметром 3-4 см.
Читай також: Глазуровану свинину поливають густим соусом з коли та гірчиці
Розтопити олію у великій сковороді на середньому вогні. Додати фрикадельки і готувати, поки вони не підрум'яняться, близько 10 хвилин.
Перекласти фрикадельки на паперові серветки і відкласти в сторону. Залишити в сковороді приблизно 2 столові ложки жиру.
Додати часник і обсмажувати протягом 30 секунд або до злегка коричневого кольору.
Влити вино, довести до кипіння на середньому вогні і варити 1 хвилину. Зменшити вогонь.
Додати сметану або йогурт, сіль, перець і мед. Повернути фрикадельки в сковороду і тушкувати протягом 5 хвилин, або поки фрикадельки не зварилися.
Готову страву можна подавати з тушкованою капустою або картоплею.
Коментарі