Часто господині роблять дрібні помилки, якими псуються страву. Або не використовують залишки з попередньої, щоб присмачити нову. Наприклад, виливають жир після смаження бекону. Він може стати соусом.
Тому зібрали 10 таємниць професійних кухарів.
1. Додавати яблучний оцет в соус
Кілька крапель цього оцту тільки підсилять смак соусу для курки або індички.
2. Не купувати м'ясо в готовому маринаді
Будь-яке м'ясо має бути свіжим. Маринадом приховують зіпсуваний продукт. Термін придатності такого м'яса, як правило, майже сплив.
3. Не викидати жир після смаження бекону
Жир можна відфільтрувати через паперовий рушник, помістити в контейнер і тримати в холодильнику. Потім його можна використовувати для обсмажування овочів – капусти, шпинату. При цьому врахуйте, що жир в беконі солоний. Сіль до страв, приготованих на ньому, додавати не варто.
4. Сіль – тільки з долоні
Не солити майбутню страву із сільнички, так ви не контролюєте її кількість і можете пересолити. Відсипати необхідну кількість на долоню і соліть.
5. Просушувати рибу, м'ясо, овочі
Ці продукти перед приготуванням мають пройти стадію просушування. Так страва не буде водянистою. М'ясо буде із золотистою та хрусткою скоринкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ароматний сніданок: показали млинцеву запіканку з куркою
6. Правильно смажити рибу
Після чищення дати рибі просохнути. Потім покласти її на пательню, притиснути. Смажити доти, доки шкірка схопитися та ущільнитися. Те ж саме і з іншим боком риби. Далі – відправте рибу в піч – отримаєте ніжне м'ясо під золотистою хрусткою скоринкою.
7. Карамелізувати цибулю у вершковому маслі з дрібкою цукру
Так цибуля вийде рум'яною та соковитою.
8. Підігріти лимон, перед тим, як вичавлювати сік
Так ви отримаєте максимальну кількість соку. Його можна опустити на декілька хвилин в гарячу, не в окріп, воду.
9. Трохи білка до сметанного крему
Перед тим, як збивати сметану для крему, додати білок курячого яйця. Крем отримаєте швидше і він буде пухкішим.
10. Яйця для випічки мають бути теплими
Яйця в будь-якому тісті мають бути кімнатної температури, а не з холодильника. Так випічка буде ніжнішою за текстурою.
Відкоркувати пляшку можна не тільки штопором. Існує безліч способів обійтися без нього. Наприклад, ножем. Потрібно втиснути ніж в пробку і обертальними рухами дістати її. Краще використовувати ніж з зазубреним лезом.
Також є спосіб черевиком, свічкою та багато іншими, які є далі у статті.
Коментарі