пʼятниця, 30 липня 2010 01:24

Валютний фонд виділив Україні 15 мільярдів доларів

Відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом відкриває перед Україною нові можливості економічного зростання та поліпшення іміджу нашої держави на міжнародній арені. Так віце-прем"єр-міністр 50-річний Сергій Тігіпко прокоментував рішення Ради директорів МВФ затвердити нову програму співпраці з Фондом і виділення Україні першого траншу кредиту.

— Рада директорів МВФ одноголосно затвердила нову програму "стенд-бай" для України в розмірі 15,15 мільярда доларів. Це свідчить про підтримку міжнародною спільнотою курсу реформ, спрямованих на економічне зростання нашої держави та підвищення добробуту українців, — зазначає Сергій Тігіпко, який очолював переговори з МВФ від України. — Така одностайність у прийнятті рішення є доволі рідкісним випадком при затвердженні фінансових програм Фонду, частина яких спрямована на бюджетне фінансування.

Україна виконала всі вимоги МВФ, наголошує лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко:

— Ми довели реалістичність доходної частини бюджету й невідворотність реформ, які підвищать конкурентоспроможність країни на міжнародних ринках і сприятимуть поліпшенню ситуації в державі.

Нова програма співпраці з МВФ розрахована на 2,5 року. Перший транш, який Україна очікує отримати найближчими днями, складе $1,89 млрд. Гроші підуть на збільшення золотовалютних резервів НБУ та часткове покриття дефіциту бюджету цього року. Отримання другого траншу кредиту МВФ заплановане на кінець грудня цього року.

— Згідно з умовами програми співпраці, Україна отримає 2 мільярди доларів на покриття дефіциту бюджету 2010 року. Але вже з наступного року всі без винятку кошти будуть спрямовані лише на поповнення золотовалютних резервів НБУ. Це дозволить насамперед стабілізувати національну валюту та стане гарною запорукою для подальшого розвитку фінансового сектору держави, — говорить Сергій Тігіпко.

Віце-прем"єр переконаний, що відновлення співпраці з Фондом дасть важливий позитивний сигнал міжнародним інвесторам і дозволить залучати кошти інших міжнародних фінансових інституцій.

— Програма співпраці з МВФ сприятиме підвищенню міжнародного суверенного рейтингу України, що, у свою чергу, призведе до збільшення іноземних інвестицій в економіку нашої держави, — підкреслює Тігіпко.

Зараз ви читаєте новину «Валютний фонд виділив Україні 15 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути