четвер, 15 січня 2009 17:22

"В останню чергу пенсії виплачуватимуть працюючим пенсіонерам"

Цього тижня з"явилася інформація про затримку з виплатами пенсій і про брак коштів для цього в Пенсійному фонді. Інформацію з порушених питань  надає директор департаменту пенсійного забезпечення Міністерства праці та соціальної політики Микола Шамбір, 42 роки.

Міністр фінансів заявив, що для пенсійних виплат у січні не вистачає 5,5 мільярда гривень.

— Основним джерелом доходів Пенсійного фонду є надходження від сплати страхових внесків підприємств, установ, організацій. А перша декада січня — це переважно святкові та вихідні дні, що й впливає на надходження до Пенсійного фонду.

Державним бюджетом передбачено покриття тимчасових касових розривів, що  виникають при виплаті пенсій. Зокрема в січні потрібна зазначена міністром сума коштів.

Виплата пенсій здійснюється з 4-го по 25 число кожного місяця. Станом на 14 січня пенсію вже отримали майже 8,7 мільйона людей на суму 8 299,8 мільйона гривень. Це 62,9 відсотка коштів, що мають бути профінансовані за поточний місяць.

Останнім часом з"являється інформація про затримки з виплатами пенсій. Чому?

— Знову ж таки: майже дві третини людей пенсію за січень вже отримали. Крім того, в січні Пенсійним фондом проведено роботу щодо впорядкування дат виплати пенсій. Кожному пенсіонерові повідомляють про день отримання ним пенсії щомісяця. Тобто людина знатиме число, коли вона одержує пенсію. Відповідно до цього нового графіка в січні Фонд своєчасно проводить фінансування виплат. Щоправда, є звернення людей, які хотіли б отримувати пенсію за раніше встановленими датами. У наступні місяці виплата буде забезпечена у встановлені дати виплат.

А з чим пов"язане встановлення нового графіка пенсійних виплат?

— Із порядком надходження коштів до Пенсійного фонду. Раніше основне навантаження щодо виплат припадало на першу декаду. У той же час кошти до Фонду надходять упродовж усього місяця. Тому вирішено було рівномірніше розподілити навантаження на поштарів, які розносять пенсії, та на банки, що проводять виплати. Відповідно відкоригували графік.

У якій послідовності виплачуватимуть пенсії різним категоріям пенсіонерів?

— Першими отримують їх інваліди війни, учасники бойових дій, члени сімей загиблих військовослужбовців. Потім — ті, хто втратив годувальника, інваліди й непрацюючі пенсіонери. Останніми — працюючі.

Зараз ви читаєте новину «"В останню чергу пенсії виплачуватимуть працюючим пенсіонерам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути