вівторок, 20 червня 2017 05:30

На облаштування східного кордону виділять 500 мільйонів

"Ми вперше за всю історію незалежності України почали будувати справжній кордон із російським агресором", – пише лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, 43 роки, у соц­мережі.

15 червня народні депутати проінспектували облаштування державного кордону. Виїзне засідання комітету з питань нацбезпеки та оборони відбулося на прикордонній ділянці Дергачівка—Гоптівка—Журавлівка на Харківщині. Там за 2015—2016 роки за рішенням уряду Яценюка зробили 163 км сучасного кордону.

"Сьогодні за таким же проектом інженерно-технічне облаштування східних меж почали наші сусіди з НАТО – балтійські держави й Норвегія. Надійний кордон із середньовічною імперією – це вимога часу, гарантія безпеки України та всієї Європи", – додає Арсеній Яценюк.

– Комітет із нацбезпеки та оборони підтримує вимогу "Народного фронту" про виділення на розбудову кордону 500 мільйонів гривень від спецконфіскації коштів Януковича, – говорить народний депутат Андрій Тетерук, 44 роки.

– Наше завдання – щоб на кордоні з РФ не було жодної діри. Тоді не будуть проходити диверсійно-розвідувальні групи. Як було, наприклад, у Балаклії (23 березня в Балаклії на Харківщині почалися вибухи на складах боєприпасів. Загорілася найбільша в Україні база озброєння. Причиною оголосили диверсію. – ГПУ). Інше завдання – оперативно бачити, що відбувається на кордоні. Передавати цю інформацію, щоби в критичному випадку задіяти Нацгвардію і Збройні сили, – каже нардеп фракції "Народний фронт" 38-річна Тетяна Чорновол. – На облаштування кордону треба 800 мільйонів гривень. Багато хто уявляє тут стіну, гаубиці, кулемети – силову лінію оборони. Насправді це не має сенсу, бо все впаде після першого нальоту авіації держави-агресора. Головне – мати "очі" та можливість оперативного реагування.

Зараз ви читаєте новину «На облаштування східного кордону виділять 500 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути