четвер, 05 жовтня 2017 11:08

30 помилок в документі зробила голова Ради суддів

У мотиваційному листі на здобуття посади судді Касаційного цивільного суду Верховного Суду Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко допустила приблизно 30 помилок.

"Робота судді є найвищою професіональним досягненням", - написала вона. Вжила "професійне" замість "професіональне", повідомляє "Експрес".

Правильно писати не "отримала", а "набула" досвід, не "здібна ухвалити", а "здатна ухвалювати". Замість "николи" слід писати "ніколи", замість "великій" - "великий".

Середню освіту не отримують, а здобувають, професійну діяльність не здійснюють, а провадять.

"Суддівська винагорода николи не була ї не є визначальною при мотивації статі суддею", - пише вона.

Автор: "Експрес"
  Мотиваційний лист Валентини Сімоненко
Мотиваційний лист Валентини Сімоненко

"Кількість помилок у мотиваційному листі судді Валентини Сімоненко нас шокувала. Схожих випадків із такою граматикою у судді, зізнаюсь, ще не зустрічала. Тож ті, які вирішують, чи приймати цю особу на посаду Касаційного цивільного суду Верховного Суду, мали б звернути увагу на такий мотиваційний лист. Ці елементарні помилки свідчать про непрофесійність кандидата", - каже Катерина Бутко, активіст, координатор проекту PROSUD.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які наслідки можуть мати орфографічні помилки

"У мотиваційному листі кандидат зазначає, що бажання стати "суддею Касаційного цивільного суду Верховного Суду України" обумовлено тим, що "суддівська робота надає можливість розібратись у складнощах юридичних проблем та вирішити людські проблеми, незважаючи навіть на непрофесійність їх представників". По-перше, Рада зазначає, що Конституцією України не передбачено створення Верховного суду України. Суд, який формується, називається Верховним судом, про що кандидат, як особа, яка претендує на обіймання посади в цьому суді, мала б знати. По-друге, вважаємо, що таке твердження кандидата свідчить про упереджене ставлення до процесуальних представників, у тому числі до адвокатури, яка є частиною системи правосуддя згідно з Конституцією України. До того ж мотивація стати суддею Верховного суду "всупереч" чиїйсь непрофесійності є, на думку Ради, сумнівною", - вважають представники Громадської ради доброчесності.

"Мотиваційний лист - не єдина причина, чому Валентина Сімоненко не може бути в новому Верховному суді. Наші претензії полягали також у тому, що голова Ради суддів - людина, яка вболівала за стару систему. Фактично вона є уособленням тієї системи, з якою ми так активно боремося. Це особа, яка покривала інших суддів. Однак попри всі зауваження, вона є кандидатом до нового Верховного суду, і вже навіть у фіналі", - додала Катерина Бутко

Працювати з україномовними текстами стало ще легше. З'явилася додаткова програма для виявлення помилок при роботі в Google Docs, тобто прямо в браузері. Розробники називають її додатковим потужним знаряддям до базової перевірки орфографії Google Docs. Нововведення допоможе виправити в тексті українською мовою тисячі пунктуаційних, граматичних, стилістичних і лексичних помилок

Зараз ви читаєте новину «30 помилок в документі зробила голова Ради суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути