неділя, 26 квітня 2020 22:46

Як стати хорошими батьками

Як стати хорошими батьками
Батьки мають бути відповідальними, цілісними і допомагати своїм дітям. Фото:pixabay

Хороший приклад дорослих допоможе виховати щасливих дітей.

Психологиня Маріанна Актаєва назвала якості, які бажано мати батькам, які хочуть мати щасливих та успішних дітей, пише НВ.

Перш за все, треба мати енергію. Емоційно виснажені батьки, навіть маючи велике бажання, не можуть повною мірою подбати про дитину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як навчити дитину любити себе

"Пам'ятаєте правило безпеки в літаку? Кисневу маску спершу надягаємо на себе, і лише потім на дитину. Так працює і механізм виховання. Спершу піклуємося і виховуємо себе", – наголошує експертка.

Також до виховання дітей слід ставитися відповідально. Замість звинувачень у бік вчителів чи вихователів, якщо дитині немає 18-ти років, то відповідати за її вчинки мають батьки. Можна ще спокійно пояснити вихователю чи вчителеві, як з вашою дитиною можна поводитися, а як не можна. З'ясуйте, чому вашій дитині не вдається якийсь предмет і допоможіть.

Батьки мають бути цілісними. Швейцарський психіатр Карл Юнг зазначає: "Як я можу бути реальним, не відкидаючи тіні? Якщо я хочу бути цілісним, то повинен мати і темну сторону". Тому психологиня Маріанна Актаєва радить батькам приймати свою "неідеальність".

На думку психологині, хороші батьки здатні прийняти свої "слабкі сторони, тим самим відкривши величезний контейнер для трансформації "незручних" емоцій і якостей своєї дитини.

Батьки мають захоплюватись своїми дітьми. У бесідах діти часто нарікають на те, що батьки завжди зайняті, а коли не зайняті, то обов'язково втомлені чи похмурі. Тому психологиня рекомендує цікавитися своєю справою або хобі. Приготування вечері, наприклад, можна перетворити на захопливу пригоду.

Не слід "гратися в добрих батьків", треба ними стати в реальності. Для цього варто більше читати, слухати, вникати в статті дитячих психологів.

Під час карантину батьки почали частіше купувати дітям домашніх тварин. Це має позитивний вплив на малечу, бо тварини допомагають впоратися з тривогою чи стресом.У США за часи епідемії коронавірусу попит на тварин значно більший. Тут розібрали з притулків практично всіх кішок і собак. Адже американці вважають тваринок найкращими "ліками" проти стресу від самоізоляції.



Зараз ви читаєте новину «Як стати хорошими батьками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути