середа, 22 квітня 2020 22:46

Як навчити дитину любити себе

Як навчити дитину любити себе
Батьки мають наголошувати, що відрізнятися від інших, проявляти свої емоції – теж нормально. Фото:pexels

Дуже важливо, щоб батьки на власному прикладі показували дітям, що таке любов до себе і як вона проявляється.

Діти всього вчаться в батьків, розповів психолог Олександр Шахов на сторінці Instagram.

"Батьки вчать дитину любові до себе і як наслідок, у неї емоції проявляються цілком природним чином. Така людина стає цілісною, автономною особистістю і вміє давати собі підтримку сам. Коли батьки люблять дитину, то вони кажуть йому, що вона хороша, молодець і незважаючи на те, що часом помиляється, вона не стає гіршою. При цьому можна говорити "ні" і відмовляти, бо це нормально.", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психологи порадили, як застерегти дітей від комп'ютерної залежності

За словами психолога, батьки мають наголошувати, що відрізнятися від інших, проявляти свої емоції – теж нормально. А якщо батьки забороняють дітям це, то вони таким чином пригнічують їх.

"Якщо дитина злиться або плаче, то можна їй просто сказати про те, що це нормально. "Ти злишся, не хочеш робити уроки – я тебе добре розумію. Тобі страшно виступати на сцені, я знаю, і це нормально". Тобто переживати свої емоції – це природно", – запевняє психолог.

Також він переконує, що якщо людину не навчили любові до себе через постійну критику та знецінення, то вона, виростаючи, має потребу в людині, яка здатна навчити її любити. Як приклад Шахов навів історію про автомобіль.

"Коли ви розбили машину, то вам важливо почути від вашої рідної людини, що нічого страшного тут немає, адже це всього лише шматок заліза, головне – що з вами все добре. Після чого вас обіймають і таким чином підтримують".

Дитсадки в Україні через карантин не працюють. Щоб розвантажити мам і тат, і вони змогли зайнятися своїми справами, дитячі садочки почали перелаштовуватися на новий формат роботи. "Бебісітери" допомагають у вихованні дошкільнят.

Зараз ви читаєте новину «Як навчити дитину любити себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути