неділя, 19 квітня 2020 22:46

Психологи порадили, як застерегти дітей від комп'ютерної залежності

Психологи порадили, як застерегти дітей від комп'ютерної залежності
Популярними є сварки батьків і дітей через комп'ютерну залежність. Фото:pixabay

Часто батьки конфліктують з дітьми через комп'ютерні ігри.

Особливо актуальним це стає на карантині, коли всі мають багато вільного часу. Як уберегти дитину від ігрової залежності радить психологиня Наталія Холоденко, передає "Сегодня".

"Життя" дитини в інтернет-світі є однією з перших і найглобальніших проблем 21-го століття. Я неодноразово працювала з залежними від комп'ютерних ігор підлітками і знаю, що найстрашніше – це те, що у них з'являється байдужість до людей. Для них не має значення – мама, тато, друг, їм ніхто не потрібен. У них все в комп'ютері", – каже Холоденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Станьте джерелом підтримки: психолог порекомендувала, як зберегти стосунки на карантині

Вона переконана: виховувати дитину слід на власному прикладі. Тому якщо мама або тато сваритимуть дітей за те, що вони постійно сидить в телефоні або планшеті, а самі робитимуть так само, нічого не вийде.

Практикуюча психологиня Альона Головіна визначила власні поради для батьків з такими проблемами. Серед них вона також звертає увагу на власний приклад. А ще радить турбуватись про рівень своєї психологічної енергії, створювати теплий та безпечний простір, впроваджувати сімейні правила та обов'язки.

Під час карантину батьки почали частіше купувати дітям домашніх тварин. Це має позитивний вплив на малечу, бо тварини допомагають впоратися з тривогою чи стресом, розповіла дитяча психологиня Олена Гридасова.

Зараз ви читаєте новину «Психологи порадили, як застерегти дітей від комп'ютерної залежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути