четвер, 16 квітня 2020 22:46

Як на дитину впливає догляд за домашніми тваринами

Як на дитину впливає догляд за домашніми тваринами
Тварини, яких щойно придбали, чи які "пішли на карантин" разом з дітьми, допомагають їм впоратися з тривогою і почуватися впевнено. Фото:pixabay

Під час карантину батьки почали частіше купувати дітям домашніх тварин.

Це має позитивний вплив на малечу, бо тварини допомагають впоратися з тривогою чи стресом, розповіла дитяча психологиня Олена Гридасова, передає "Освіторія".

У США за часи епідемії коронавірусу попит на тварин значно більший. Тут розібрали з притулків практично всіх кішок і собак. Адже американці вважають тваринок найкращими "ліками" проти стресу від самоізоляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як адаптувати дитину до садка та няні - поради експерта

Тварини, яких щойно придбали, чи які "пішли на карантин" разом з дітьми, допомагають їм впоратися з тривогою і почуватися впевнено. Дослідження доводять, що діти тоді мають вищу самооцінку. Адже домашні улюбленці активно виражають свою прив'язаність, що змушує дитину почуватися важливою. До того ж, рівень агресивності та роздратованості у школярів, які мають домашніх тварин, вдвічі нижчий, ніж у решти однолітків.

Все це разом з дуже яскравими емоціями тварин робить дитину більш емпатичною, доброю, турботливою.

Але це за умови, якщо дитина буде проводити з твариною щодня немало часу – хоча б 1–2 години.

Також дитина має піклуватися про тварину: годувати, вичісувати, гуляти. Обов'язки мають бути дуже конкретними: наприклад, міняти воду раз на день.

Україною стрімко ширилися чутки про те, що коти та собаки можуть хворіти та заражати коронавірусом господарів. Це спричинило масові відмови від домашніх улюбленців. Проте паніка даремна. Всесвітня організація охорони здоров'я спростовує цей міф. Домашні улюбленці не лише не інфікують вас, а навпаки - допоможуть уникнути стресових ситуацій під час пандемії.

Зараз ви читаєте новину «Як на дитину впливає догляд за домашніми тваринами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути