понеділок, 27 лютого 2012 06:45

"З ножем кидався на батька"

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  Дільничний Сергій Тікунов (праворуч) із мешканцем села Степанці Канівського району Олегом Орловим. На того за побиття заявили батьки
Дільничний Сергій Тікунов (праворуч) із мешканцем села Степанці Канівського району Олегом Орловим. На того за побиття заявили батьки

В області бракує понад 30 сільських дільничних міліціонерів. У Канівському районі замість 13 дільничних працюють дев'ятеро. Кожен обслуговує 5-7 тис. людей у 10-12 селах. Це вдвічі більше за норму.

У вівторок о 10.30 у Канівському міськрайвідділі біля чергового пункту жінка, років 40, у чорній куртці чекає дільничного 25-річного Сергія Тікунова. Він має найбільшу дільницю в районі — 17 сіл.

— Учора нам переказали люди, щоб приїхали із сином, — мати показує на 18-річного хлопця. — Сусід на нього ніби написав заяву.

Близько 12.00 дільничний приїжджає у відділ на власній білій "дев'ятці". Жінку із сином відпускає, бо заяви не було. Із собою привозить із Степанців 35-річного Олега Орлова. На того заявили літні батьки. Він їх побив.

— Другий раз із хлопцями вип'ю. Прийшов додому, мама каже, нашо ти напився, — розповідає Орлов. — Я почав пити після армії. Їздив до знахарок, кажуть, пороблено на сім'ю.

Заходять до кабінету дільничного.

— Треба на лікування їхати, а не до знахарок. До білочки дойшло. З ножем колись кидався на батька, що ледве встиг відхилитися. Учора мати розповідала, що ти п'яний лежав біля магазину.  Хоче відправити тебе на лікування. Звернулася до міліції, щоб допомогли, — каже дільничний, оформляючи протокол у суд.

Ідуть до машини. Орлов у шитих валянках намагається йти з дільничним у ногу. У суді близько години чекають, доки призначать суддю.

— Присідайте, та ні не Орлов. Перед судом маєш стояти, — каже суддя 55-річний Степан Русаков.

— "Штовхнув батька, який упав на диван. Мати почала заступатися, просити мене заспокоїтися", — цитує протокол суддя. — Ну, це нормально?

— Нє, — опускає очі підсудний. — Більше ніколи таке не повториться.

— Штраф не буду давать, бо "труситимеш" батьків. Попрацюєш годин 30 на громадських роботах у сільській раді, — каже Русаков.

Після засідання близько 14.00 Сергій Тікунов виходить з Орловим на вулицю.

— Сходи в лікарню, перевірся. Твої ж друзі по випивці хворі на туберкульоз.

— Я здоровий, — каже Орлов і з постановою суду йде у бік автовокзалу.

Дільничний повертається на роботу. Дорогою встигає заїхати в гуртожиток, де винаймає одну кімнату. Взимку за неї платить понад 400 грн. Отримує близько 2 тис. грн зарплатні.

Із дев'яти сільських дільничних у районі лише один має власне житло, яке йому придбали батьки. Решта винаймають або живуть у родичів.

— Паливно-мастильними матеріалами допомагає міська і районна влада. Дали нам в оренду "славуту" і використовуємо транспорт райвідділу. Якщо службова машина на виїзді, то деякі дільничні їдуть своїм транспортом. Виїзди переважно здійснюють по двоє, дільниці яких розташовані поряд, — каже начальник райвідділу 35-річний Олександр Штейман. — Торік у нас було понад 5 тисяч звернень.

Зараз ви читаєте новину «"З ножем кидався на батька"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути