— Сніданок у мене мінімальний. Зазвичай чашка кави з молоком або варене яйце. Чи невеличкий бутерброд із сиром або м'ясом, залежно від того, що є під рукою. Для мене цього достатньо, щоби пробудитися. Я так звик, не люблю багато їсти, — розказує Олег Стадник, 49 років, директор департаменту охорони здоров'я та соціальної політики Черкаського міськвиконкому.
50-річна Ніна Набокіна, депутат міської ради, голова наглядової ради заводу "Темп", на сніданок їсть овочі та фрукти.
— Спочатку випиваю склянку холодної води, роблю зарядку. Потім з'їдаю яблуко. Через 20 хвилин готую собі салат із помідорів, огірків і солодкого перцю. Заправляю олією. Зараз для мене золотий сезон, бо багато овочів і фруктів. Я за день можу з'їсти кілограм персиків. А як починаються яблука, це для мене все. Чай і каву вранці не п'ю. Як приходжу на роботу, тоді можу чашечку чаю випити. М'ясні страви практично не їм. Хоч чистою вегетаріанкою назвати себе не можу. Інколи хочеться відвареного м'яса. Смаженого я не їм, шашлики також не люблю. Це мене так бабуся привчила, бо сама так їла.
Директор державного підприємства "Черкаський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації" 59-річний Віктор Білоусов снідає чаєм із бутербродом.
— Можу ще з'їсти яйце. Багато не наїдаюся. Краще потім добре пообідати. У нас на підприємстві є гарна їдальня. Замовляю собі суп із фрикадельками. Якщо в меню є риба, то на друге беру її. І звичайно чай або фруктовий напій, — говорить Віктор Федорович.
Голова обласної ради 59-річний Валерій Черняк намагається не переїдати:
— Більше споживаю овочів і фруктів. Зараз найчастіше на сніданок їм салати. Може бути яєчня. Чай або кава. Так само і ввечері маю розгрузочне меню. П'ю кефір, їм овочі й фрукти.
Депутат обласної ради 56-річна Наталія Горбенко із чоловіком Володимиром Петровичем харчується здоровою їжею.
— Уранці їмо вівсянку або гречку з 20 грамами вершкового масла, інколи омлет. Завжди є квашена капуста. Картоплі вживаємо мало. З овочів готую рагу. Олію використовую оливкову чи з виноградних кісточок. Дуже любимо супи. Для горохового зерно перемелюю у кавомолці. Супи не засмажую, але кидаємо багато зелені. М'яса вживаємо мало і не жирне. Цукру дома не тримаємо. Замість нього вживаємо мед з перемеленими лимонами. Десятком вуликів на дачі опікується чоловік.
Голова Черкаської обласної організації Української народної партії Леонід Даценко, 48 років, від сніданку ніколи не відмовляється.
— Інколи смажу картоплю чи відварюю пельмені. Але найчастіше готую яєчню із салом і цибулею — її ріжу багато, кільцями, підсмажую на салі, заливаю трьома яйцями. Смакота. А взагалі їм усе. Єдине, чого зранку не можу їсти, — це борщ. Він краще смакує ввечері. І ще не люблю снідати всухом'ятку — пиріжком чи бутербродом. Від такого сніданку ніякої користі не буде.
Помічник начальника обласного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій 44-річний Костянтин Проценко снідає вівсянкою або молочною кашею.
— Головне зранку добре зарядитися, тоді неважливо, є обід чи немає. Чаю й кави дома не п'ю. На роботі протягом дня можу випити кілька чашок, — говорить Костянтин Петрович.
Черкаський мер Сергій Одарич уранці п'є каву. Його дружина Анжела їсть вівсяну кашу.
Коментарі
1