четвер, 27 січня 2011 18:01

Вовки приходять із Кіровоградщини

14 січня мисливці натрапили на чотирьох вовків неподалік села Ярошівка Катеринопільського району.

— Побачив їх, метрів за 200–250, — розповідає 44-річний Сергій Антошевський із Ярошівки. — Лежали на ріллі. Піднялися й не поспішаючи пішли вздовж річки Велика Вись. Ми були без транспорту, а то об'їхали б їх. Я йшов по сліду 8 кілометрів. Однак стемніло, то вернувся.

Вовки почали з'являтися вздовж Великої Висі три роки тому. Доти їх там не зустрічали.

— Зазвичай вовки рідко трапляються в Черкаській області. Найчастіше заходять сюди із сусідньої Кіровоградщини, — говорить кінолог обласного товариства мисливців і рибалок 73-річний Степан Дубинюк. — Улюблене місце міграції — Шполянський район. Села Антонівка, Веселий Кут та хутір Козачани межують із Кіровоградською областю. Там у селах людей мало, а вовків до гибелі. Взимку по льоду вони переходять Велику Вись.

— Вовка простим дробом не вб'єш. Мисливці стріляють шрапнеллю, — стверджує Степан Дубинюк. — Найкраща відстань — 40–70 метрів. Кулею на бігу вцілити дуже важко.

Ліміту на відстрілювання вовків немає. За останні 50 років не бачили жодного хижака в Уманському, Тальнівському, Маньківському та Христинівському районах.

Зараз ви читаєте новину «Вовки приходять із Кіровоградщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути