четвер, 24 квітня 2008 17:43

Володимир Артеменко провів кінофестиваль у рідному селі

Всеукраїнський кінотелефестиваль "Батьківські джерела" започаткували минулої неділі у селі Мельники на Чорнобаївщині. Ініціатор — місцевий уродженець  кінорежисер 71-річний Володимир Артеменко.

Перед приїздом гостей регулювальники перекривають проїжджу частину в центрі Мельників. Разом із Артеменком прибувають режисери Борис Савченко та Віктор Шкурін, кінокомпозитор Володимир Губа, акторки Раїса Недашківська та Вероніка Ковальчук, художник Анатолій Гайдамака, письменник Степан Колесник. У місцевій церкві освячують вербу і благословляють кінофестиваль.

— Ми присвячуємо його 50-річчю Спілки кінематографістів України та 85-річчю заснування району, — говорить кінорежисер.

В актовій залі місцевої школи збирається понад сотню місцевих жителів. Переглядають чорно-білу стрічку Володимира Артеменка "Солдатські вдови". Її знято 25 років тому в Мельниках. Героїні — місцеві вдови — розповідають про своє життя без чоловіків, яких забрала Велика Вітчизняна війна. Одна з них — мати режисера. Багато глядачок починають плакати. Упізнають односельчанок і рахують, що з 268 вдів живими залишилися троє.

Показують ще кілька фільмів. Володимир Артеменко каже, що "Батьківські джерела" можна перейменувати.

— Оскільки ми почали фестиваль фільмом про жінок, пропоную назвати його "Материнські джерела" або ще краще — "Наші джерела", — зазначає кінокомпозитор Володимир Губа, 70 років.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Артеменко провів кінофестиваль у рідному селі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути