четвер, 12 лютого 2009 16:53

Відкриють музей Олександра Захаренка

Музей педагога Олександра Захаренка відкриють в його авторській школі в селі Сахнівка Корсунь-Шевченківського району. Чоловік очолював цей заклад 35 років.

Авторська школа Олександра Захаренка з будівлями та подвір"ям у Сахнівці розташована на площі 6 га. 20 років тому там з"явилися обсерваторія, басейн, музей, спортивний комплекс. Нині школа має телецентр, за допомогою якого учні та вчителі транслюють програму про шкільне життя в радіусі 10 км.

Музей розмістять в кімнаті на другому поверсі школи. Серед його експонатів — роботи й нагороди Захаренка, особисті та шкільні речі: канцелярія, зроблений ним  телескоп, машина для програмного навчання "Ромашка", моделі літаків. Стеля музею імітує зоряне небо.

Олександр Захаренко — народний учитель УРСР, член Академії педагогічних наук Радянського Союзу. За чотиритомне видання "Енциклопедія шкільного роду" про громаду села Сахнівки Корсунь-Шевченківського району його визнали кращим освітянином 2001 року. За життя Олександр Антонович видав дві книги: "Школа над Россю" та "Поспішайте робити добро". У передсмертний рік написав майже одночасно три праці: "Енциклопедія шкільного роду", "Поради колезі, народжені у школі над Россю" та "210 шкільних лінійок". Помер педагог 2002-го.

Зараз ви читаєте новину «Відкриють музей Олександра Захаренка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути