четвер, 29 листопада 2007 17:40

Відкрили Центр лікування розсіяного склерозу

На базі неврологічного відділення обласної лікарні запрацював Центр лікування розсіяного склерозу, він розрахований на 5 ліжок. На це з держбюджету область отримала 2,3 млн грн.

— Сюди направлятимуть хворих із районних та міських поліклінік, — розповідає керівник Центру, лікарка-невролог Валентина Дроботенко. — Протягом двох тижнів хворого лікуватимуть і навчать, як розводити і приймати ліки. Після курсу люди отримуватимуть у нас медикаменти.

Розсіяний склероз — це прогресуюче ураження центральної нервової системи. Недуг виникає через порушення роботи імунної системи.

— У людини падає зір, двоїться в очах, порушується координація, — говорить головний невролог області 48-річна Наталія Атамась. — Розсіяний склероз вражає, як правило, молодих людей від 20 років. Переважно жінок. Виявили закономірність, що до цієї хвороби схильні люди з високим рівнем інтелекту й худорляві.

В області зареєстровано близько 600 осіб із діагнозом розсіяного склерозу. Лікарі кажуть, їх більше. Багато не здогадується про захворювання.

Щороку стаціонар Центру зможе прийняти 200 осіб. Щомісяця хворому на склероз потрібно ліків на 1,2 тис. євро.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили Центр лікування розсіяного склерозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути