Ексклюзиви
понеділок, 22 жовтня 2012 07:30

Свято-Варварівський храм отримав на добудову майже півмільйона гривень

Автор: Фото надане прес-службою Володимира Зубика
  Свято-Варварівську церкву у Чорнобаї добудують завдяки Володимиру Зубику
Свято-Варварівську церкву у Чорнобаї добудують завдяки Володимиру Зубику

Добудують Свято-Варварівський храм у селищі Чорнобай. Минуло понад 10 років, відколи громада вирішила відновити його, і п'ять — коли всі односельчани почали активно споруджувати. Але впевненість у тому, що задумане здійсниться, з'явилася тільки з приїздом на виборчий округ кандидата у народні депутати Володимира Зубика.

За словами настоятеля храму отця Іоанна, на багаторічні запити в різні інстанції були лише відписки і відмовки. Будівництво просувалося вкрай повільно, але громада вірила у святість та важливість своєї справи. За основу взяли шедевр архітектури — проект однокупольного діючого храму Покрови на Нерлі у Владимирській області Російської Федерації.

— Вийшовши до Володимира Зубика з проханням, я висловлював позицію всіх наших прихожан, розумів надзвичайну відповідальність, розповідаючи про нашу справу. Й особливо відрадно, що людина мене почула, поставилася з повною серйозністю та зрозуміла, — каже отець Іоанн. — За теплими словами невідкладно послідували справи.

За кілька днів зробили остаточні розрахунки. Потім настоятель отримав від представника благодійного фонду "Лицем до лиця" на добудову храму 407 тис. грн. В урочистий момент, перед недобудованим храмом зібралося майже все селище. Перед громадою виступив представник фонду Юрій Ліщишин. Він запевнив, що фінансова підтримка храму — це тільки перший етап.

— На цьому наші добрі справи в Чорнобаївському районі та взагалі на Черкащині не завершуються. На прохання міської громади ми будемо продовжувати надавати допомогу і цьому храму. Так, наприклад, після будівництва тут зроблять розпис. Крім того, у планах підтримка багатьох інших закладів, — зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Свято-Варварівський храм отримав на добудову майже півмільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути