четвер, 05 серпня 2010 17:30

Стихійний ринок на трасі зносили до сьомої ранку

Автор: фото: Ірина ПАТЛАТЮК
  Під час демонтажу павільйонів-”курників” на трасі під Жашковом, торговці погрожували самоспаленням та намагалися перекрити автодорогу. Двоє жінок залізли на кіоск, аби його не зміг забрати кран
Під час демонтажу павільйонів-”курників” на трасі під Жашковом, торговці погрожували самоспаленням та намагалися перекрити автодорогу. Двоє жінок залізли на кіоск, аби його не зміг забрати кран

— Ми тут по 10–15 років торгуємо. В усіх діти є, — розказує жашківчанка 28-річна Наталія. Вона торгує на узбіччі автотраси Київ–Одеса.

27 липня о 17.30 на 148-му кілометрі траси Київ–Одеса зібралися торговці з Жашкова. Вони працюють у так званих павільйонах-курниках. Усіх попередили, що їхні торгові місця демонтують.

— Два роки нам обіцяли землю біля траси, базар благоустроїти, а нічого нема, — скаржиться Олена, 35 років. Називати прізвище боїться. — Землю віддали під ресторан "Козачок". А ми як стояли під трасою, так і стоїмо. Тільки ганяють через день. Як не пожежники приїздять, то налогова, міліція, даїшники. А де нам працювати? Кажуть — ставайте в Жашкові на базарі, але хто ж купуватиме там каву, борщ і біляші? Нас тут сто чоловік. Як усі вийдуть на базар, що це буде? Та й хто з траси їхатиме шукати базар у Жашкові, щоб кави випити?

— Перший раз сюди вийшла, коли зарплату на заводі перестали давати, — каже Валентина Григорівна, 52 роки. — Встаю в чотири ранку, щоб біляшів нажарити. Просили районну владу — дайте нам землю! Але ніхто не реагує на звернення. Я шукала іншу роботу. Прибиральницею беруть на 350 гривень.

Голова Жашківської РДА 51-річна Катерина Радзівіл, запевняє, що торговцям запропонували місця на міському ринку:

— Жодний із цих продавців не зареєстрований. Вони не сплачують податків до міського бюджету. Дозволів від санстанції продавці теж не мають.

Встаю в чотири ранку, щоб біляшів нажарити

За інформацією ДАІ, за час існування стихійного ринку на узбіччі автодороги Київ–Одеса в аваріях на цій ділянці траси загинули 16 осіб.

До суду проти торговців із траси позивалося підприємство Черкасиавтодор.

— Суд ми виграли, тоді базарники подали на апеляцію, але оскаржити рішення їм не вдалося. Тому ми зараз і демонтуємо ці дерев"яні палатки, — каже 50-річний Олександр Приходько з Чекасиавтодору. — Це дорога державного значення, і вона має відповідати своєму статусу.

Близько 18.00 під"їжджають вантажівки та крани. Їх охороняють 120 міліціонерів. Торговці намагаються перекрити трасу. Дехто з продавців вилазять на дах наметів, коли їх уже чіпляють крани. За дві години всі павільйони на 148-му кілометрі демонтують. До 22.00 техніка і правоохоронці переміщаються на 144-й кілометр, щоб розібрати намети там. Роботу закінчують близько сьомої ранку.

Зараз ви читаєте новину «Стихійний ринок на трасі зносили до сьомої ранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути