четвер, 12 лютого 2009 16:56

"Щоб не пила, не курила, була схожа на маму"

— Стереотипи щодо шлюбу не змінилися, — говорить старший викладач кафедри практичної психології Черкаського педагогічного університету Надія Дерій, 48 років. —  Чоловіки хочуть бачити поруч насамперед турботливу жінку, яка розуміє його, роботу, може допомогти.

Викладачі кафедри провели анонімне опитування серед студентів на тему шлюбу.

— Отримали цікаві відповіді. Хлопці писали, що, вибираючи партнерку, передовсім звертають увагу на зовнішність — параметри фігури, волосся, вміння вести розмову. Сюди ж відноситься і вміння кокетувати. Але коли запитували конкретніше: що важливіше — краса чи якісь певні якості, то тут уже 50 на 50. Дехто зазначав про майбутню дружину: щоб не пила, не курила, подобалася друзям, була схожа на маму.

Чи різняться критерії вибору супутника у хлопців і дівчат?

— Наше анкетування показало: дівчата пишуть "щоб мене любив", а хлопці "хочу любити і щоб мене любили".

Чому що старша жінка, то складніше їй вийти заміж?

— Жінка, що досягла 25–30-річного віку, вже багато досягла в житті. Спрацьовує установка: те, що їй запропонує чоловік, має перевищувати те, що вона вже має.

Як зробити так, щоб швидше вийти заміж?

— Потрібно думати про це позитивно. Людина про щось думає, уявляє картинку і додає до неї свою енергію. Необхідно не боятися ризикнути, проявити авантюризм, постійно бути ініціативною. Іноді спрацьовує генетична пам"ять. Наприклад, не пощастило матері в сімейному житті, не щастить і дочці. Це все можна перепрограмувати. Якщо постійно думати, що

"в мене так не буде", то генетична програма ніби перезапуститься, і життя піде в іншому руслі.

Представникам яких професій легко чи навпаки важко створити сім"ю?

— Легше, коли це представники однієї професії. Особливо це помітно серед медиків. Учителі теж часто обирають учителів, представники шоубізнесу одружуються з колегами.

Чи визначали колись найкращі місця для знайомств?

— Якось проводили заняття: студенти анонімно писали важливе для них запитання. Потім обговорювали їх всією групою. Один хлопець якраз і написав: де познайомитися з дівчиною. А в групі більшість дівчат. Вони почали кричати: у транспорті, на вулиці, на пляжі, на роботі. Висновок — немає ідеального місця для знайомства. Моя подруга познайомилася зі своїм чоловіком в автобусі. Вона забула вдома гаманець, а хлопець заплатив за неї.

Зараз популярно знайомитися через Інтернет.

— Віртуальне спілкування не дає інформації про людину. Навіть якщо обранець в листі пише правду, варто враховувати: ми не завжди об"єктивно сприймаємо себе.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб не пила, не курила, була схожа на маму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути