четвер, 14 жовтня 2010 16:29

Микола Наконечний: "Не потрібно багато обіцяти — треба показувати конкретну роботу"

Автор: фото: Сергій ФЕЩУК
  Мер Христинівки Микола Наконечний стоїть разом із хлопчиком, якого щойно посвятили у джури
Мер Христинівки Микола Наконечний стоїть разом із хлопчиком, якого щойно посвятили у джури

Приїздимо в Христинівку 11 вересня. Робота вирує як завжди і застати когось у міській раді хоч на хвилину вільним неможливо. Ще тиждень тому, коли були на Святі сала, — вказівники з назвами були лише на кількох центральних вулицях, а сьогодні вже є скрізь. Місцеві жартують: тепер як і хотів би заблукати, то вказівники не дадуть.

Трудитися тут не припиняють ні на мить. Уже підготували снігозбиральну техніку до зими, завезли посипочний матеріал, фонтани почистили, статуї накрили захисними каркасами. Все це — повсякденна робота Христинівської міської ради на чолі з міським головою Миколою Наконечним.

Микола Наконечний очолив місто 2006 року. Завдяки його зусиллям Христинівка змінилася кардинально. Микола Петрович не планував іти на вибори 2010-го. Але люди побачили на ділі, а не на словах, що місто можна змінити на краще, що допомогу можна не лише просити, а й отримувати, тому заявили мерові, що підтримуватимуть його та його проекти надалі. Мер вирішив балотуватися вдруге, щоб виправдати довіру і надії христинівчан.

На вибори Микола Петрович іде від Єдиного Центру. Його програма чітка і зрозуміла, він неодноразово її озвучував перед христинівчанами. Говорити Миколі Наконечному багато не треба, за нього говорять його справи, величезний обсяг роботи, який він зі своєю командою виконав за ці роки. З'явилися два парки відпочинку з вимощеними алеями, лавками та фонтанами, є майже цілодобово вода. Христинівські дитячі садки одними з перших в області почали опалювальний сезон, на всіх вулицях є освітлення, а якість доріг говорить сама за себе. Перелік зробленого можна ще довго продовжувати, але міський голова не любить говорити про те, що вже зробив. Він завжди доносить до людей те, що ще хоче втілити в життя.

— Моя програма не містить пустопорожніх обіцянок, — каже під час зустрічі з журналістами Микола Наконечний. — Багато розповідати не буду. Просто візьміть архів і подивіться, яка Христинівка була чотири роки тому і порівняйте з нашим сучасним містом. Легко казати, що не вистачає коштів і постійно посилатися на кризу. Криза приходить туди, де не працюють. А ми працюємо. За чотири роки відтік молоді з міста призупинився, створюються робочі місця, розвивається соціальна сфера. Наша команда не зупиняється на досягнутому. Я ще не все виконав з програми, з якою балотувався  2006-го. Найближчим часом я це все зроблю, адже проблеми безумовно є, як і у всіх. Зроблю й те, що обіцяю зараз. Христинівка стане містом обласного підпорядкування — європейським містечком на Черкащині.

У свою програму Микола Наконечний вписав лише ті конкретні справи, які він дійсно виконає. Адже всі знають, що міський голова завжди тримає своє слово і не дає пустих обіцянок.

— Наше місто безперечно гарне, але ми зробимо його ще кращим. За п'ять років запланували висадити тисячу дерев та кущів. У рамках соціальної програми розвитку, хочемо побудувати ще два дитячих майданчики. У них зараз є потреба. Як і потреба у створенні муніципальної міліції. Правоохоронці мають розкривати злочини, а не патрулювати вулиці. Охороняти спокій христинівчан до кінця 2012 року будуть уже муніципальні міліціонери.

На завершення зустрічі Микола Петрович зазначив, що результати роботи потрібно готувати не до виборів, і працювати треба не для виборів.

— Жити і працювати треба для людей, — каже Микола Наконечний, — не очікуючи на похвалу чи подяки.

Зараз ви читаєте новину «Микола Наконечний: "Не потрібно багато обіцяти — треба показувати конкретну роботу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути