середа, 07 травня 2008 18:29

Лицарські турніри відбулися у Городищенському лісі

Із початку травня на території Городищенського лісництва п"ять днів тривала костюмована гра за книгою-фентезі Едуарда Катласа "Дев"ята фортеця". Майже 500 учасників дійства за вигаданим сценарієм билися на мечах, стріляли із луків.

Люди віком 25–38 років приїхали із різних областей України та Москви. Серед них найбільше студентів. Дехто займається бізнесом. Усі жили в туристичних наметах.

Костюмовану гру організував молодіжний історичний клуб "Архангел".

— Ми існуємо 10 років, — розповідає керівник, учитель історії Володимир Поліщук, 37 років. — Cпілкуємося, ділимося ідеями завдяки мобільному зв"язку й Інтернету. Коли з"являється свіжий сюжет — домовляємося про зліт. Лісові зустрічі проводимо кілька разів на рік. Дозвіл беремо в лісництві. Ставимо до відома правоохоронні органи. Їздимо на лицарські турніри на Київщину, Львівщину, Одещину. В Україні приблизно 10 тисяч людей захоплюється подібними історичними реконструкціями.

— Ідеї для сценаріїв знаходимо в історичній та художній літературі, — додає учасниця клубу, працівник лісництва Ольга Ракітіна, 32 роки. — Шиємо костюми, створюємо обладунки. Хлопці роблять кольчуги, шоломи, дерев"яні щити й мечі.

Зараз ви читаєте новину «Лицарські турніри відбулися у Городищенському лісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути