четвер, 21 серпня 2008 20:53

Комунальні послуги в Чорнобаї дорожчають

У Чорнобаї підвищили плату за водопостачання, водовідведення й тепло. Згоду на це дали жителі райцентру під час громадського обговорення. Остаточно нові тарифи мають затвердити на сесії райради.

— Якщо ми не підвищимо ціни, підприємство матиме цього року півмільйона збитків. Зараз ми навіть не покриваємо витрат, — розповідає директор Чорнобаївського комунального підприємства теплових мереж Григорій Цимбал. — Плата за тепло не підвищувалася більше року, хоча за цей час ціни на газ та електроенергію, паливно-мастильні матеріали, прожитковий мінімум і заробітна плата зросли досить суттєво.

Ті, в кого немає лічильника, платитимуть 1,24 грн за 1 кв. м житлової площі. В опалювальний період сума збільшиться до 3,45 грн. Власники лічильників замість 186 грн за 1 Г/кал платитимуть 129,76. Однак тепер вони додатково сплачуватимуть в опалювальний період 2,40 грн за кожний кв. м.

— Хай заборонять автономне опалення, тоді я платитиму. А то понаставляли собі котлів і кочегарять, а мені плати за весь під"їзд, — скаржиться місцева 57-річна Галина.

Тариф на водопостачання та водовідведення в тальнівських будинках, обладнаних лічильниками води, підвищиться з 1,43 до 2,28 грн та з 4 до 5,71 грн за кубометр. У інших райцентрах області тарифи є вищими. Для прикладу, вартість постачання 1 куба води в Лисянці становить 10,06 грн, водовідведення — 7,39, в Городищі — 2,95 та 12 грн, у Ватутіному — 5,47 та 6,51 грн.

Зараз ви читаєте новину «Комунальні послуги в Чорнобаї дорожчають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути