вівторок, 05 січня 2010 19:31

Катер природоохоронців порубали сокирою

Автор: фото: Лариса ВАСИЛЬКОВА
  Ігор Вакула показує сіті з рибою, які виловили з Гнилого Тікича в Звенигородці
Ігор Вакула показує сіті з рибою, які виловили з Гнилого Тікича в Звенигородці

"Коли витягали з річки Гнилий Тікич 40 сіток, плоскодонка браконьєрів взяла на абордаж наш патрульний човен, — розповідає Ігор Вакула, 49 років, керівник "Звенигородського клубу рибалок". — Вимагали повернути сітки. Ми сказали, що рішення про повернення прийматиме суд. У відповідь почули лайку. Мене вдарили веслом".

Природоохоронну організацію "Звенигородський клуб рибалок" створили в райцентрі минулого року. До її складу ввійшли 135 осіб. За рік провели 120 рейдів, виявили та вилучили більш як 450 браконьєрських сіток.

За кілька днів після сутички, уночі невідомі вдерлися на базу клубу й побили вікна. Порубали сокирою дюралевий катер і затопили його.

У Звенигородці кажуть, що раніше браконьєри побоювалися міліції та здавали товар перекупникам. Тепер торгують самостійно.

Раніше браконьєри здавали товар перекупникам

— Ще навесні Звенигородська райдержадміністрація прийняла рішення про забезпечення охорони водойми та протидію браконьєрству, — стверджує Вакула. — Нам мали допомагати санітарна служба, екологи і міліція. Та, крім клубу рибалок, ніхто рішення влади не виконує.

— Звісно, сітками рибалити заборонено, — каже Олег Павліченко, начальник відділу дільничних інспекторів. — Та не так просто цьому зарадити. Хай рибалки самі між собою розберуться. Доказів для офіційних звинувачень недостатньо.

У грудні клуб рибалок попросив міського голову Олександра Саєнка запланувати в бюджеті на 2010 рік кошти на купівлю мальків товстолобика і білого амура для зарибнення Гнилого Тікича.

Зараз ви читаєте новину «Катер природоохоронців порубали сокирою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути