Ексклюзиви
четвер, 10 січня 2008 18:56

Ігор Тихий спалив дві квартири

— Згоріло все. Вціліла лише ванна, — каже мешканка квартири N88 на третьому поверсі будинку N28 на вул. Герцена в Умані Галина Ткачук, 40 років. У квартирі поверхом нижче 24 грудня спалахнула пожежа.

Господар помешкання 42-річний Ігор Тихий святкував день народження. Від цигарки загорілося ліжко. Побачивши дим, чоловік вийшов надвір.

— Навіть не визвав "пожарку". Сидів у під"їзді невміняємий, — скаржиться біля будинку Галина Ткачук.

Через балкон вогонь перекинувся на квартиру поверхом вище. 32-річна Людмила Гнатюк із восьмимісячною донькою Софією не змогла вийти. Вибігла на балкон.

— Ми намагалися їх витягти, але не виходило. Воду нам дають лише з шостої до десятої ранку і ввечері. Набираємо її у ванну. Я шість відер вичерпала, щоб не дати вогню перекинутися далі по під"їзду. З другого по четвертий поверх у людей поплавилися дзвінки, телефонні кабеля. Кіптява он у декілька міліметрів, — показує на вікна під"їзду Галина.

Підходить 33-річний Анатолій Гнатюк. Чоловік має на базарі торговельний кіоск.

— Коли почалася пожежа, я купував товар на базі. Компаньйон зателефонував, що горить квартира під моєю, — ділиться. — Я покинув товар і полетів. У під"їзд зайти не зміг. Люда стояла на балконі і тримала Соньку на витягнутих руках, щоб не отруїлася димом. Благо, 12-річний син Андрій був у школі. Я побіг шукати драбину.

Драбина виявилася закороткою. Пожежники приставили її впритул до стіни і зняли жінку з немовлям.

— Я їх одразу в лікарню повіз. Сказали, що невелике отруєння чадним газом. Будемо до суду подавати. Він же наступного разу весь будинок спалить, — сердито додає чоловік.

Вогонь був великий, води не вистачило. Довелося викликати ще дві машини.

— Згоріло нажитого десь на 60 тисяч гривень. Я ремонт торік зробив на 25 тисяч, телевізор плазмовий за

15 тисяч придбав, 6 тисяч згоріло готівкою, кухонна техніка, меблі, — зітхає Анатолій. — З одягу вціліло те, що було на нас. Тепер знімаємо квартиру за 700 гривень.

Питаю, чи Ігор Тихий якось компенсував пожежу.

— Де там, — махає рукою чоловік.

— Працівники ЖЕКа сказали, що ремонт не зроблять, доки стіни не вимиємо від гарі. А він ні разу мити не виходив,— обурюється сусідка. — Встановив собі три пластикові вікна і броньовані двері. Ніде не робить. Мати в нього в церкві якійсь молиться, то віруючі їм і помогають. На обліку стоїть, як алкоголік. Він удома.

Підіймаюся до квартири Ігора Тихого. Питаю, чому не допомагає постраждалим.

— Я у свята не працюю. Пізніше допоможу мити під"їзд. На відшкодування грошей не маю, якби були — віддав, — заявляє. — А вікна-двері встановила церква. Що, скажу — не треба, якщо дають?!

Зараз ви читаєте новину «Ігор Тихий спалив дві квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути