— Ресторан "Хінкалі" в Черкасах — четвертий у сім'ї ресторанів "Козирна карта". Ще з 2009 року він входить у 100 найкращих ресторанів України. Це ідеальне місце для проведення корпоративів, весіль, фуршетів. У нас є зала-альтанка, "винний погріб", велика літня тераса, альтанки для пікніка, — розказує шеф-кухар ресторану "Хінкалі" в спорт-готелі "Селена" Руслан Довгий, 27 років. Він працює в ресторані з травня цього року.
Готувати почав зі школи: перша страва — борщ. Тепер готує наїдки кавказької, європейської та української кухонь.
— 90 відсотків продуктів привозимо з Києва та Грузії. А ще, у нас є грузинська національна піч "торне", в якій ми випікаємо домашні хлібці, блюда із м'яса, птиці, овочів, — розказує. — Ніколи нічого не пересолюю. А от гостроти люблю додати. Улюблені страви — плов і шашлик. Буває, поїдемо з друзями на природу, я зроблю шашличок, вони мені тоді кажуть: "Русік, поменше сип туди своїх приправ і червоного перцю!". Із грузинсько-кавказькоі кухні найбільше люблю готувати фірмову страву нашого ресторану — хінкалі — мішечок із тіста, а всередині м'ясо, телятина, свинина або баранина, із зеленню і бульйоном. От той бульйон і найсмачніший. Це щось схоже на пельмені, але має зовсім інший смак і технологію приготування. Їсти їх треба тільки руками. Риба, птиця і хінкалі беруться руками, — каже Руслан.
Золоте правило: готувати з душею і гарним настроєм. Кухар — це як лікар: хорошим блюдом можна і вилікувати.
Адреса ресторану:
село Свидівок, вул. Дахнівська, 21. Тел. 33 00 52.
Коментарі