Ексклюзиви
понеділок, 01 жовтня 2012 00:00

"Допомога селу — це справа честі"

Автор: Фото надане прес-службою Володимира Зубика
  Народний депутат Володимир Зубик (праворуч) під час зустрічі із мешканцями села Миташівка Драбівського району
Народний депутат Володимир Зубик (праворуч) під час зустрічі із мешканцями села Миташівка Драбівського району

Щодня народний депутат Володимир Зубик, кандидат у народні депутати у 195-му виборчому окрузі проводить по кілька зустрічей із виборцями.

— Я добре знаю проблеми села. Селянин сьогодні найбільш ображений у нашій країні. Звісно, одразу не можна вирішити всі проблеми, але принаймні закласти першу цеглину великої справи — у наших силах, — каже Володимир Зубик.

На зустріч із ним у центр села Митлашівка Драбівського району приходять кілька десятків осіб.

— Одразу й не повірив, що в нашу Митлашівку з населенням трохи більш як 600 душ приїде така серйозна людина, — каже Олександр Лавріненко. — Спочатку слухав виступ народного обранця без зайвого ентузіазму. Мовляв, побалакає й поїде до себе в Київ. Проте коли представник благодійного фонду "Лицем до лиця" вручив директорові школи Григорієві Тараненку сертифікат на суму 10 тисяч гривень, моє ставлення до нього змінилося. Я й досі не можу повірити, що ще не перевелися в нашій країні добрі люди. Якщо яким школам і робили подібні подарунки, то тільки не таким, як наша. Сюди з райцентру не кожен чиновник захоче їхати.

— За ці гроші ми зможемо придбати новий комп'ютер. Оце діти зрадіють, скажуть, що й до нас цивілізація добралася, — додає директор Григорій Михайлович.

Подібну допомогу благодійний фонд надав ще шістьом школам Драбівщини та Чорнобаївщини. Найбільше коштів перерахували Мехедівській школі. Цей навчальний заклад на ремонт даху їдальні отримав 150 тис. грн. Інші навчальні заклади отримали благодійну допомогу на придбання електричних плит чи техніки, ремонт котелень.

— Школа для учня — це маленька батьківщина. Це своєрідний трамплін у доросле життя. Якщо вона занедбана, діти на уроках мерзнуть і не можуть зосередитися на навчанні, то ні про яку якість освіти не може бути й мови. Умови перебування дітей у школі мають бути на достойному рівні, й це справа честі кожного депутата, — упевнений Володимир Зубик.

Завдяки допомозі від благодійного фонду "Лицем до лиця" цього тижня розпочнуться роботи з відновлення дорожнього полотна до сіл Старий Коврай, Ленінське, Новоукраїнка, Лящівка й Лукашівка Чорнобаївського району. За попередніми даними, вартість робіт становитиме близько 4 млн грн. Ділянку дороги в 7 км останній раз ремонтували 10 років тому.

— Сільський бюджет однозначно не може потягти ремонту, — каже голова Староковрайської сільської ради Віктор Братік на зустрічі місцевої громади з кандидатом у народні депутати Володимиром Зубиком.

— Я вивчав проблеми села і розказав про них представникам бізнесу. І я радий, що підприємці не залишилися байдужими та взялися допомагати селу. Незабаром, гадаю, люди зможуть їздити по нормальній дорозі, — зауважує кандидат. — Крім того, ще два села на Черкащині матимуть відновлене дорожнє покриття.

Підтримку з боку благодійників відчули на собі не лише сільські ради та заклади освіти. Фонд "Лицем до лиця" підтримав також і сільські заклади охорони здоров'я. У Митлашівку, що на Драбівщині, відправили п'ять тонометрів. А для Мехедівської сільської амбулаторії виділили 10 тис. грн на ремонт автомобіля швидкої допомоги.

— Я вважаю, що на розвиток соціальної сфери села необхідно виділяти близько 5 мільйонів гривень щороку на округ, – додає Володимир Зубик. – Я ініціюватиму прийняття програм, відповідно до яких сільська медицина й надалі матиме підтримку.

На черговій зустрічі з виборцями народного депутата запросили відвідати Петропавлівський храм у селі Мойсівка, що на Драбівщині. Приміщенню церкви близько 200 років. Воно постраждало в результаті пожежі 1973-го. За рахунок пожертв населення храм відбудовують, але коштів потрібно ще багато. Фонд "Лицем до лиця" виділив місцевому храму 25 тис. грн.

— За добрі справи цих людей ми день і ніч за них молитимемося, — обіцяє парафіянка Олена.

Про користь і навіть необхідність церкви в житті людини наголошує й Володимир Володимирович. Майже щотижня відвідує її разом із сім'єю.

— Бог один для всіх, як і для всіх релігій чи не основним є правило поводитися з ближніми так, як би ти хотів, щоб поводилися з тобою, — каже Володимир Зубик. — Тому я з усіх сил стараюся, щоб ніколи нікого не підводити й завжди дотримуватися свого слова.

Зараз ви читаєте новину «"Допомога селу — це справа честі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути