четвер, 05 березня 2009 20:55

Для пам"ятника Леніну замовили нову голову

Депутати Канівської міськради вирішили перенести пам"ятник Леніну із центральної площі міста до скверу поблизу бібліотеки-музею Гайдара.

Позаминулого року пам"ятник обстріляли із рушниці. Комунальники трохи полагодили Леніна, але він і досі понівечений: замість відірваного вуха — монтажна піна, піджак і штани в дірках.

— До нас приїжджають люди з усього світу, і ми не знаємо, як пояснити, кому цей пам"ятник, яке він має відношення до України, — коментує рішення депутатів міський голова Канева Василь Коломієць, 50 років. — Пам"ятник перенесемо до скверу до 22 квітня — дня народження Леніна.

Комуністи села Михайлівці Кам"янського району вирішили замовити для тамтешнього пам"ятника Леніну нову голову.

— Ще в 1990-х хтось із місцевих рухівців видерся на пам"ятник і добре побив голову, — розповідає 69-річний депутат районної ради Володимир Тетьора. — За деякими ушкодженнями можна сказати, що по ньому ще й стріляли. 2007 року райком компартії району звернувся за допомогою до обласного.

Приїхав спеціаліст-скульптор із Черкас, обстежив пам"ятник, зняв для ремонту голову. Косарський спиртзавод допоміг із матеріалами. От тільки після ремонту Володимир Ілліч став не схожим на себе.

Місцеві почали називати Леніна китайцем, бо після ремонту в пам"ятника стали вузькі очі.

У Тальному не залишилося жодного пам"ятника Леніну. 25 лютого, уночі, невідомі звалили пам"ятник на центральній площі. Наступного дня — постамент біля цукрового заводу. Міліція свідків не знайшла.

— Із такою партизанщиною потрібно закінчувати раз і назавжди, — каже міський голова Тального 57-річний Олександр Біленко. — Пам"ятник Леніну міськрада знесла би цивілізовано. Оголосили навіть конкурс на краще облаштування центральної площі.

Зараз ви читаєте новину «Для пам"ятника Леніну замовили нову голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути