Ексклюзиви
четвер, 28 серпня 2008 19:06

Андрій Жолдак поставить два спектаклі в Черкасах

Кілька років тому режисер театру Андрій Жолдак, 46 років, розповів про плани втілити у Києві в життя великий проект із двох частин. Перша — про Голодомор. Вона буде схожою зі "Списком Шиндлера" кінорежисера Спілберга, "щоб плакали японці й індіанці". Що буде в другій частині, не казав. Нині режисер почав реалізацію проекту. Вистава відбудеться у Черкасах.

Директор Черкаського муздрамтеатру ім. Тараса Шевченка Володимир Осипов, 56 років, розповідає, що першу виставу — "Войцека" за п"єсою німецького драматурга Георга Бюхнера, Жолдак справді планував робити в Черкасах. Другий спектакль про Голодомор за мотивами твору Василя Барки "Жовтий князь" хотіли ставити у Києві.

— Але два проекти зручніше робити на одному майданчику. Та й чого мотатися з одного міста в інше? — каже Осипов.

Директор розповідає, що в них особливі стосунки з Андрієм Жолдаком. Режисер починав на черкаській сцені. 2001 року ставив тут "Одруження" за Гоголем. Після цього театр став відомим в Україні. Його називали експериментальним. Тому Жолдак вибрав для нового проекту саме Черкаси.

— Працювати будемо дуже швидко. Всі вистави скасували. Із 10 вересня починаємо роботу лише над цими двома п"єсами. До кінця листопада все має бути готовим. Жолдак навіть сказав, що він, можливо, не поїде на прем"єру своєї вистави у Москві, щоб не відволікатися, — веде далі Осипов.

Актори черкаського театру чекають на зустріч із режисером.

Заслужений артист України Андрій Жила, 46 років, вважає Жолдака одним із найгеніальніших режисерів сучасності:

— Коли він ставив "Одруження", то казав тоді нам: "Ти не питай мене, для чого. Ти мені зроби, а для чого — я тобі намалюю!"  У житті це нормальний хлопець. А в роботі — звір.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Жолдак поставить два спектаклі в Черкасах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути