четвер, 21 жовтня 2010 18:15

Як заощадити на зимовому одязі

26-річна Ольга Паламарчук з Умані на зимовий одяг і взуття для себе та чоловіка відклала 2500 грн. Переконує, що цієї суми вистачить. У вихідні йдемо разом з нею скуповуватися.

По взуття Ольга веде до стокового магазину.

— Раніше кажуть мені на базарі — сапожки Харків чи Дніпропетровськ, я й беру. Так одні купила за 650 гривень. Місяць походила, і порвалися. З моєю зарплатою 1200 гривень нових не накупляєшся. Подруга завела мене у стоковий магазин. Я спочатку віднєкувалася, а потім придивилася, що там нове взуття. Купила сапоги з Німеччини за 400 гривень. Відходила в них усю зиму. У секонді теж нове взуття буває. Треба дивитися по підошві. Якщо не потерта — не ношені.

У магазині Ольга обирає для чоловіка чорні зимові чоботи за 450 грн.

— Вони шкіряні, висока халява, прошиті добре, — розглядає. — Не дуже модельні, але він працює механіком, то головне, щоб теплі.

Продавець каже, через два дні зимового взуття буде більше. Ольга вирішує собі чоботи купити пізніше.

— Чоловікові зараз куплю, а по чоботи для себе прийду потім. У 400 гривень вкладуся.

Пуховик для Ольги вибираємо на Центральному базарі. Ціни від 1000 до 1800 грн.

— Зараз наплив людей пішов, розкупили найкращі моделі, — уманка розглядає сірий пуховик за 1600 грн. — Треба шукати ті, що залишилися в одному розмірі. Їх продають зі знижками. Он палатка, я там минулої п'ятниці придивилася синій короткий пуховик. Він був 1300. Поторгуємося ще.

Продавець поступається за 1100 грн. Чоловіку Ольга раніше купила куртку за 400 грн.

— Тепла, хороша, але з колекції минулого року. Йому ж не на подіум у ній ходити.

Уманець 31-річний Андрій Макарчук запевняє, що зимовий верхній одяг краще шити на замовлення. А взуття можна купити в секонд-хенді чи на базарі:

— Минулоріч замовив знайомому пошити зимову кожанку. За роботу і матеріал віддав 1200 гривень. Він гарно пошив, куртка ще й досі в хорошому стані. Дружині зимове пальто пошили за 1000. Дітям купуємо у комісійному магазині, там все за півціни продають. Купувати стараюся не просто дешеве, а якісне. Щоб двічі не переплачувати. Взуття спочатку дивлюся на базарі. Чоловічі черевики коштують 500–600 гривень. Торгуюся, часто продавці можуть і 100 гривень скинути. Якщо нічого не вибрав — іду в секонд. Там багато нового взуття за півціни. Знайшов собі за 300 гривень кожані зимові черевики.

Зараз ви читаєте новину «Як заощадити на зимовому одязі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути