пʼятниця, 04 квітня 2014 10:42

Віскі, яйця та домашнє мило: англійська королева привезла подарунки Папі Римському
22

Фото: Reuters

Дюжина яєць, стегно оленя, шість пляшок віскі та коробка Сандрігемського мила, ось подарунки, які королева Єлизавета та її чоловік Філіп привезли Папі Римському Франциску.

Вчора Єлизавета ІІ вперше за три роки вирушила з дальнім візитом по Європі і обрала для цього резиденцію Папи Римського у Ватикані. Королева завжди зустрічається за традицією з Папою Римським у період свят та роздумів.

Подарунки королева Англії всі були зроблені з оригінальних домашніх продуктів.

"Я сподіваюсь, що все це буде незвичним для вас", - сказала королева під час візиту.

Під час своїх минулих поїздок до резиденції Папи, королева завжди була вдягнута у чорне вбрання до підлоги, а її обличчя прикривала вуаль, цього разу вона облишила традиції і обрала яскравий образ.

Королеву, яка прибула за 20 хвилин до запланованої зустрічі оберігали дюжина охоронців. Папа Римський помітно нервував, коли зустрічав гостей.

"Ви йдіть першим, вам треба вести нас", - жартував принц Філіп, коли Папа Римський супроводжував його у кімнату для зустрічей, де гості 17 хвилин розмовляли без свідків.

"Я привезла щось для вас з наших володінь, це тільки для вас особисто", - сказала королева коли відчинились двері.

"Це з Букінгемсьго палацу, - сказала Єлизавета ІІ, вказуючи на блискучі ємності, - мед з мого саду", - королева дуже пишається своїм пасіками.

Папа Римський теж не залишився у боргу і приготував монархам подарунки. Першим був факсимиле Папського указу 17-го століття щодо обновлення статусу Святого Едуарда сповідника, пращура королеви. Другим: витончений символ християнської віри, який всі монархи тримають під час коронації. Він був зроблений з синього лазуриту з срібним хрестом і на одному його боці було написано: від Папи Франциска Його Величності принцу Джорджу". Королева Єлизавета, як будь-яка про-бабуся була дуже розчулена таким подарунком.

"Він буде зворушений цім, коли дорослішає". - сказала вона у відповідь.

Перед тим, як королівська родина поїхала Папа Римський також подарував їм три медалі з золота, срібла та бронзи.

"Це єдина золота медаль, яку я коли-небудь отримував", - пожартував принц Філіп.

Також в рамках візиту до Риму, королева Єлизавета ІІ та її чоловік відвідали президента Італії. Прихильники монаршої родини вважають, що це був прощальний візит королеви до Папи Римського.

Зараз ви читаєте новину «Віскі, яйця та домашнє мило: англійська королева привезла подарунки Папі Римському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути