вівторок, 09 серпня 2022 08:30

Олександр Пономарьов відзначає 49 років: архівні кадри з артистом
15

9 серпня співак, композитор та народний артист України Олександр Пономарьов відзначає 49-річчя. Його називають "Олегом Винником 1990-х". Тоді був одним із найпопулярніших артистів: на концертах завжди був аншлаг, а кожна друга українка мріяла вийти заміж за співака.

Gazeta.ua зібрала архівні фото й цікаві факти з біографії зіркового іменинника.

Пономарьов спілкувався з хуліганами в дитинстві і часто бився з однолітками. У 6 років став професійно займатися боксом. Під час одного з поєдинків отримав сильний удар в голову. Почав втрачати зір. Згодом лікарі заборонили йому заняття боксом.

Ще одним його захопленням була музика. Пономарьов грав на гітарі, пізніше навчався на фортепіано. А після восьмого класу вирішив вступити в Хмельницьке музичне училище, а потім у Львівську консерваторію.

Артист із самого дитинства пише вірші. Наприклад, пісня "Святая Анна" була написана ним у 12 років. Тоді співав її під вікнами однокласниці, в яку був закоханий.

Пономарьов став наймолодшим заслуженим артистом України. 1998 року другий президент Леонід Кучма підписав відповідний указ.

9 серпня співак, композитор та народний артист України Олександр Пономарьов відзначає 49-річчя
Фото: instagram.com/ponomaryovoleksandr
9 серпня співак, композитор та народний артист України Олександр Пономарьов відзначає 49-річчя
Артист виховує сина Олександра
Також має доньку Євгенію
Пономарьова називають "Олегом Винником 1990-х"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З кучерявим волоссям, густими бровами і рудий: зібрали архівні фото іменинника Влада Ями

Навесні того ж року відбувся перший у музичній історії незалежної України всеукраїнський гастрольний тур Пономарьова. Зі своєю програмою він об'їхав 25 міст і дав 37 аншлагових концертів.

До того ж, Пономарьов став першим, хто представляв Україну на Євробаченні в Латвії. 2003 року з піснею Hasta la vista він посів 14-те місце.

Знаменитість не лише виступає на сцені, а й з'являється у різних талант-шоу. Протягом двох років був тренером проєкту "Голос країни". А 2012 року взяв участь у шоу "Зірки в опері" й переміг. Зараз Пономарьов є засновником і власником одного з продюсерських центрів в Україні – "З ранку до ночі".

Артист був одружений двічі. Протягом 10 років він жив у цивільному шлюбі з донькою відомого українського композитора Миколи Мозгового Оленою. Згодом Пономарьов одружився зі студенткою Вікторією Мартинюк. Пара була разом з 2006 року. Але шість років по тому оголосила про розлучення.

Пономарьов виховує доньку Євгенію та сина Олександра. Також він із Мозговою виховував доньку продюсерки Зою, з якою досі підтримує теплі стосунки.

Артиста Михайло Хома, відомого як Dzidzio, зацькували в мережі. Причиною критики стало фото з колегами – Іриною Федишин і Олександром Пономарьовим.

Не забули користувачі про заяву Пономарьова щодо ЛГБТ. Артист зізнавався, що негативно ставиться до парадів і публічного вираження ЛГБТ. Хоча й наголосив, що не має нічого проти самих представників спільноти.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Пономарьов відзначає 49 років: архівні кадри з артистом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути