пʼятниця, 13 квітня 2018 06:05

Водіям-початківцям не повертатимуть права

Перше посвідчення не повертатимуть, якщо водія позбавили права керування. Відповідну постанову Кабмін ухвалив 4 квітня.

— З листопада минулого року водійські права видають на два роки. Потім посвідчення міняють на постійне, якщо автомобіліст не вчинив більше трьох правопорушень. Якщо вони були, для отримання прав потрібно знову скласти іспит, — розказує автоюрист Вадим Володарський, 44 роки. — Але за керування напідпитку або вчинення ДТП водія-початківця можуть позбавити права керування автомобілем. Спочатку поліцейські забирають посвідчення, а потім суд розглядає справу. Своєю постановою або позбавляє водія права керування, або ні.

Якщо у шофера забрали права, їх можна отримати знову. Для цього слід пройти навчання в автошколі та скласти іспити. Термін дії такого посвідчення буде два роки.

— Це рішення уряду значно не зменшить аварійність на дорогах. Найчастіше ДТП вчиняють водії зі стажем понад три роки, — каже Володарський. — Імовірно, поліцейські матимуть більше важелів впливу на недосвідчених водіїв. Вони стануть беззахиснішими у цей період.

Зараз ви читаєте новину «Водіям-початківцям не повертатимуть права». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути