Ексклюзиви
четвер, 07 жовтня 2010 00:45

КрАЗи будуть без капота

Автор: фото: Володимир МУКАН
  Експериментальну партію КрАЗів нової моделі збираються випустити наприкінці року
Експериментальну партію КрАЗів нової моделі збираються випустити наприкінці року
Нові моделі вантажівок "газель", КамАЗ, "богдан" показують на виставці ТІР-2010. Вона триватиме до 8 жовтня в Міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті столиці. Кременчуцький автозавод представляє новий "КрАЗ С20.0" вантажопідйомністю 20 т. На відміну від попередніх моделей новинка не має капота. Двигун схований під кабіною.

- Зніми це неподобство, - відвідувач веде до нового КрАЗа телевізійного оператора. - Дивися, над колесами нема ні пластмасового, ні гумового захисту. По грязі проїдеш і все заляпаєш. Повно болота буде під кабіною. Метал поіржавіє. Мені, водієві, сидіти незручно. Кнопки далеко. Важіль коробки передач треба зробити нижче. Бо за день рука болітиме.

Представник заводу виправдовується. Мовляв, модель дослідна. Зачиняє двері на ключ. Потім бере ганчірку і витирає калюжу мастила під двигуном.

- Роботу над новим КрАЗом ми почали два роки тому. Я задоволений розробкою, - розповідає 53-річний Сергій Васечєк, головний конструктор. - Нова модель має нову платформу. Двигун виготовляють на Ярославському моторному заводі за ліцензією "Рено". Такі ж ставлять на білоруські МАЗи.

Шестициліндровий мотор на 11,1 л має потужність 362 кінські сили. Бере 35 л бензину на 100 км. Розганяється до 85 км/год. Експериментальну партію вантажівок випустять до кінця року. Орієнтовну ціну Сергій Васечєк назвати не зміг.

Зараз ви читаєте новину «КрАЗи будуть без капота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути