четвер, 07 жовтня 2010 00:17

2500 гривень треба заробляти для автокредиту

  * позики дають у гривнях. Дані: ”Простобанк консалтинг”
* позики дають у гривнях. Дані: ”Простобанк консалтинг”
Цього року хочу купити машину. Назбирав 20 тис. грн. Найдешевша малолітражка, "Деу Матіз" із двигуном 0,8 л коштує 47 тис. грн. "ЗАЗ Сенс" на 11 тис. дорожчий. Потрібен кредит. Банки нібито поновили видачу позик. Я обійшов десяток минулого тижня.

- Ви куди? Ваші документи! Пройдіть зі мною, - наздоганяє мене біля ліфта охоронець у чорній формі із рацією та газовим балончиком на поясі.

Я зайшов в "Укргазбанк" на столичній вул. Артема. Адміністратор на вході направив мене нагору, пояснюю. Охоронець наполягає: треба залишити заставу - паспорт або водійське посвідчення - в адміністратора.

- Нащо мені ваші документи? Он висить телефон, дзвоніть у кредитний відділ, - диктує номер адміністратор. - У нас тут такі порядки.

На другому поверсі працівниця років 30 розмовляє по телефону. Пальцем показує, до якого столика йти.

- У вас зарплата 2500? - уточнює консультант. - Можемо кредитувати під 30 процентів річних, якщо будуть поручителі. Кожен місяць впродовж п'яти років треба повертати по 1200 гривень.

Перед тим я зайшов у "ОТП банк" на вулиці Верхній Вал. Там відсотки нижчі. Власними грошима треба внести майже половину ціни. У довідці про зарплату має бути не менше як 4 тис. Якщо брати "сенс" - 6 тис.

- І що, хтось позичає за такими умовами? - питаю.

- Люди хочуть, але ми не всім даємо.

Неподалік "Укргазбанку" працює відділення банку "Форум". Позичають не менше ніж 50 тис. грн. Далі зайшов у "Терра банк" на Кудрявському узвозі.

- Юль, ми даємо автокредити? Теж не знаєш? - перепитують одна одну працівниці.

Почекавши 10 хв. консультанта, іду ні з чим.

Дві фінустанови - "Універсал банк" та "Правексбанк" на тій же вул. Артема - погодилися дати кредит без поручителів на мою зарплату 2,5 тис. грн. Третину ціни треба внести власними коштами. У першому гроші позичають під 20,9% річних. Працівниця починає оформляти заявку та робити копії з документів. Порахувала, щомісяця я маю повертати банкові 1114 грн. У "Правексбанку" відсотки нижчі. Щомісячний платіж - 1068 грн.

- Зверніть увагу, немає жодних комісій, навіть разових. В інших банках такого нема. І страховка КАСКО у них дорожча. У нас обійдеться в 5 відсотків ціни машини, - каже працівник банку.

 

Імпортні авто кредитують без відсотків

 

Позики на кілька моделей "рено", "Тойоту Короллу", "Ніссан Альмера" можна взяти у безвідсотковий кредит на термін до трьох років. "Індекс-банк" стягує лише разову комісію - 2,5% вартості авто. Клієнт має внести не менше половини вартості. Ціни починаються від 150 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «2500 гривень треба заробляти для автокредиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути