четвер, 19 серпня 2010 05:22

"Фольксваґен" заправляють із вбиральні

Автор: фото із сайта www.treehugger.com
  Бак для водню монтують у багажник ”Хонди ФСІкс Кларіті”
Бак для водню монтують у багажник ”Хонди ФСІкс Кларіті”

У Великій Британії випробовують "фольксваґен", що їздить на біометані. Газ утворюється від гниття рослин та органічних речовин. Наприклад, калу тварини чи людини.

— Ми розробляємо альтернативу бензину та дизпальному, — пояснюють у компанії "Грінфюел" із міста Бат, що на північ від Лондона. — Вона має бути не такою шкідливою для довкілля, але такою ж ефективною.

У Британії використовують газ, що утворюється на сміттєзвалищах. Поки що найкращою заміною бензину вважають автомобільний газ пропан-бутан.

Переобладнання звичайного автомобіля на біометановий триває чотири дні. Коштує 2,5 тис. євро. Двигун стартує на звичайному бензині, за кілька хвилин перемикається на газ.

— На біометані можна проїхати значно далі, ніж на запасі батарей електромобіля. Коли бак спорожніє, двигун автоматично перемикається на бензин, — каже Іграм Легге, директор "Грінфюел". — Сировину для виробництва біометану можна брати на будь-якій фермі чи з вбиральні.


Водневі авто дають напрокат


Японський автовиробник "Хонда" випустив пробну партію легковиків "ФСІкс Кларіті". Його двигун працює на водні.

150 машин надійшли у міста Торренс, Санта-Моніка та Ірвін, що в американському штаті Каліфорнія. Там обладнали мережу заправок, де продають водень. Його отримують на місці з води, яку піддають електролізу.

"Хонди" здають у лізинг, оренду з правом викупу за $600 на місяць. Це на $100–250 дорожче за бензинові авто. Екологічно чисті легковики орендують бізнесмени та голлівудські кіноактори. Серед відомих — Джеймі Лі Кертіс.

"ФСІкс Кларіті" не пускають у серійне виробництво через високу вартість — понад $70 тис.

Зараз ви читаєте новину «"Фольксваґен" заправляють із вбиральні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути