пʼятниця, 16 листопада 2018 06:00

Для міста купують покришки з великими водовідводами

Шини обирають залежно від розміру коліс автомобіля та умов, в яких його використовують. Для засніженої місцевості й ожеледі купують шини типу "суворі умови", для мокрого асфальту й снігової каші — тип "європейська зима".

— У першого типу масивні ґрунтозачепи, кутасті протектори і більша кількість ламелей. У другого — широкі водовідвідні канали, менше протекторів, — розповідає 42-річний Сергій Саварін, продавець шин магазину "Автотовари" на столичній Великій кільцевій вулиці. — У містах-мільйонниках, де добре прибирають сніг, підійде тип "європейська зима". Для сіл краще брати "суворі умови". Бажано ще й з можливістю шипування. Щодо малюнка протектора, то на автомобілі до п'яти років кращим буде направлений. Він добре врізається в замерзлий сніг. Для більш старих авто — ненаправлений.

Правила дорожнього руху не зобов'язують водіїв встановлювати на авто зимову або всесезонну гуму в холодну пору.

Проте більшість страхових компаній можуть відмовити у відшкодуванні клієнту, якщо він потрапив у аварію в невідповідній гумі. Це прописано в більшості угод.

Зараз ви читаєте новину «Для міста купують покришки з великими водовідводами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути