вівторок, 14 березня 2017 06:10

Автовиробники вдосконалюють безпілотні технології

Понад 80 нових моделей Женевського автосалону оснащені системами, що допомагають керувати машинами під час руху, каже автомобільний експерт Микола Руденко, 41 рік.

— Раніше великі седани, мінівени й позашляховики оснащували круїз-контролем, який може підтримувати задану швидкість без натискання на педаль газу. Зараз японські й німецькі виробники стали оснащувати авто системами, які можуть підрулювати й гальмувати перед перешкодами, — про­довжує. — Вони оминають вибоїни на асфальті, знижують швидкість перед іншим авто.

На концептах виробники випробовують автопілоти. У Женеві показали машини без керма.

— Також на виставці пропонують нові технології освітлення дороги. У передсерійних зразках встановлюють лазерні фари. Такі є в "Ленд Роверів". На деякі корейські й американські моделі ставлять систему інфрачервоного світла і датчики тепла.

Виробники відмовляються від кнопок — замість них встановлюють великі сенсорні монітори. Крім того, в серійних машинах пропонують керування вентиляцією, магнітолою і сидіннями за допомогою жестів.

Зараз ви читаєте новину «Автовиробники вдосконалюють безпілотні технології». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути