понеділок, 12 листопада 2012 05:59

За 9 місяців Держінспекція сільського господарства виявила понад 12 тис. порушень

За 9 місяців  Держінспекція сільського господарства  виявила понад 12 тис. порушень
ФОТО: dniprovskivogni.ru

За 9 місяців 2012 року Державна інспекція сільського господарства України провела 16,9 тис. перевірок дотримання вимог земельного законодавства, 58% яких було приділено земель сільськогосподарського призначення. Про це 4 листопада повідомила прес-служба Госсельхозинспекции, пише АГРО перспектива.

Як наголошується в повідомленні, всього виявлено понад 12 тис. порушень, з яких 7,7 тис. порушень на сільгоспземлях, що складає 64% від загальної кількості. Для усунення виявлених порушень видано понад 11 тис. приписів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може втратити свої землі через скупівлю її великим іноземним капіталом – юрист

До громадян та посадових осіб, в діях яких були присутні ознаки правопорушень, застосовувалися заходи адміністративного впливу, в результаті чого складено більше 5,7 тис. протоколів, в т.ч. 3,6 тис. протоколів на землях сільськогосподарського призначення (63%). В результаті розгляду адміністративних справ винесено більше 3 тис. постанов про накладення адміністративних стягнень на суму понад 600 тис. грн, з яких стягнуто 563 тис. грн.

Відповідно до Методики визначення розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу, нараховано майже 45 млн. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні вже створено Земельний банк, але він ще не повністю працює - Держзем

Найбільш поширеним порушенням, виявлених на землях сільськогосподарського призначення, є використання земель без правовстановлюючих документів. Крім того, близько 40% з виявлених правопорушень, це використання сільськогосподарських земель без проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни і благоустрій угідь. Решта - це нецільове використання сільськогосподарських земель і їх самовільне зайняття та ін.

Зараз ви читаєте новину «За 9 місяців Держінспекція сільського господарства виявила понад 12 тис. порушень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути