четвер, 29 листопада 2012 09:36

Уряд звільнив солідарну пенсійну систему від "невластивих" видатків

Уряд звільнив солідарну пенсійну систему від "невластивих" видатків
Фото: ogo.ua

Виплата щомісячної державної адресної допомоги пенсіонерам здійснюватиметься з державного бюджету, а не за рахунок коштів, з яких виплачується пенсія або державна соціальна допомога.

Це передбачено змінами до постанови Кабінету міністрів №265 від 26 серпня 2008 року.

"Як відомо, виплата щомісячної державної адресної допомоги, передбачена згаданою постановою Кабінету міністрів, здійснюється за рахунок коштів, з яких виплачується пенсія або державна соціальна допомога. Оскільки зазначені виплати є невластивими для солідарної системи, Уряд прийняв рішення, яким передбачається здійснювати їх виплату за рахунок коштів державного бюджету, що, крім того, дасть змогу вирішити питання взаєморозрахунків Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Пенсійного фонду України", - сказано в повідомленні Кабміну.

Водночас внесеними змінами врегульовується питання одночасного надання щомісячної державної адресної допомоги до державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам та пенсії у зв'язку з втратою годувальника.

Зараз ви читаєте новину «Уряд звільнив солідарну пенсійну систему від "невластивих" видатків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути