Ексклюзиви
понеділок, 07 травня 2012 11:53

Жінки не можуть завагітніти через емульгатори та ГМО

Жінки не можуть завагітніти через емульгатори та ГМО
Ведіть ретельні спостереження за овуляцією

Столичний гінеколог Валентина Гончар працює у приватній клініці біля столичного метро "Оболонь". За день приймає до 20 жінок.

"Зараз жінкам після 25 років важко завагітніти, - каже Валентина Іванівна. – Дехто каже, що у цьому винна радіація і Чорнобиль. Але я вже 40 років у гінекології. Ще у 2000-му такого не було. Винна не радіація, а продукти, які їдять тепер чоловіки і жінки. Через емульгатори, добавки та ГМО багато сімей сьогодні є безплідними".

До вагітності треба готуватися. Пройти медогляд, за півроку до зачаття перестати палити і вживати спиртне

"Для того щоб завагітніти швидше, треба вести ретельні спостереження за овуляцією. Зазвичай овуляція починається за 12-15 днів до того, як почнеться ваш черговий менструальний цикл. Для цього треба вести календар критичних днів. Якщо ваш менструальний цикл триває 28 днів, то овуляція відбудеться за 12-16 днів до місячних".

В аптеці можна придбати тест на визначення овуляції. Вони лежать на прилавку аптеки разом з тестами для визначення вагітності.

"У день настання овуляції має відбутися статевий акт. Краще, якщо до цього чоловік 2-3 дні утримувався від сексу. Тоді сперматозоїди будуть сильнішими. Та й вірогідність вагітності зросте. Тести для визначення овуляції мають в упаковці інструкцію з експлуатації. Вони прості у використанні і реагують на викид лютеїнового гормону в сечу. Поява двох смужок на подібному тесті свідчить про те, що протягом 24-48 годин у вас відбудеться овуляція".

Про овуляцію свідчать піхвові виділення, положення і форма шийки матки.

"Якщо консистенція піхвових виділень менш густа і в'язка, ніж протягом місяця, значить за день-два почнеться овуляція. Положення і форма шийки матки, тобто входу у матку змінюються протягом місяця. Жінка може відчути ці зміни, зафіксувавши палець в піхву і намацавши вхід в матку. У звичайний період шийка матки тверда. Коли наближається овуляція, шийка матки стає м'якою. Її форма стає більш плоскою, ніж загостреною. У ці дні найлегше завагітніти природнім шляхом".

Перед вагітністю приведіть у норму свою вагу, якщо необхідно, сядьте на легку дієту.

"Припиніть приймати гормональні таблетки. Їжте більше фруктів і овочів, але не налягайте на екзотичні страви та фрукти. Вони можуть викликати алергію. Відмовтеся від кави, або максимально зменшіть кількість її вживання. Намагатися їсти більше риби, особливо скумбрії й сардин. Віддавайте перевагу домашньому сиру та сметані, хлібу з висівками. Включайте у раціон продукти, які мають високий рівень фолієвої кислоти: брюссельська капуста, темна квасоля, папайя й брокколі. Чоловік теж повинен правильно харчуватися, бо якість сперми напряму залежить від харчування".

Зараз ви читаєте новину «Жінки не можуть завагітніти через емульгатори та ГМО ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути