вівторок, 24 квітня 2012 16:18

Відновлювати сексуальне життя можна на 6-му тижні після пологів

Відновлювати сексуальне життя можна на 6-му тижні після пологів
Фото: stronglady.net

Після народження першої дитини багатьом жінкам важко відновити сексуальну активність. Гінеколог Валентина Гончар радить, коли саме після пологів можна відновити повноцінне статеве життя.

"Після пологів в організмі жінки відбуваються фізіологічні та психологічні зміни, - каже Валентина Іванівна.  – За статистикою 50% жінок мають проблеми у сексуальних стосунках протягом перших місяців після пологів, а кожна п'ята – протягом усього першого року. У жінки з'являються нові клопоти, годування груддю, часті недосипання. Деякі мами навіть роблять помилкові висновки, що на цьому інтимне життя закінчується. Насправді ставити хрест на інтимних стосунках занадто рано".

Гінеколог радить відновлювати сексуальне життя вже на шостому тижні після пологів.

"Уже на шостому тижні відбувається психологічна адаптація батьків, а також покращується здоров'я молодої мами: загоюється матка та місце прикріплення плаценти, і це не створюватиме дискомфорту під час статевого акту".

Якщо жінку кесарили, їй теж треба час, аби прийти у форму.

"Кесарів розтин потребує особливої обережності. У недосвідчених мам складається хибне враження, начебто після такої процедури матка залишається цілою, тому легко відновити активне інтимне життя. Але місце прикріплення плаценти обов'язково має загоїтися".

Валентина Іванівна радить проконсультуватися з гінекологом і пройти повне обстеження, перш ніж розпочинати активне сексуальне життя після тривалого утримання.

"Жінка може почуватися чудово, але справжній стан матки говоритиме інакше. Не нехтуйте візитами до лікаря, аби у пориві пристрасті не погіршити своє здоров'я. Варто думати про захист, адже саме в післяпологовий період найлегше завагітніти. Тоді й найважче помітити, вагітна ти чи ні. Не варто вірити повір'ям, що після пологів, поки менструальний цикл не відновився, завагітніти неможливо. На практиці це доведено тисячі разів".

Валентина Гончар радить використовувати вправи гінеколога Арнольда Кегеля:

"Кегель придумав для жінок спеціальні вправи, які підвищують сексуальний тонус, покращують кровообіг і навіть дозволяють контролювати оргазм. Також такі вправи допомагають відновити стан піхви, яка після пологів розтягується. Для того, щоб відчути, які саме м'язи треба тренувати, спробуй під час сечовипускання зупинити струмінь. М'язи, якими ви це зробили, і є м'язами промежини. Навчіться напружувати і розслабляти ці м'язи. Тренування можна проводити кілька разів на день".

Зараз ви читаєте новину «Відновлювати сексуальне життя можна на 6-му тижні після пологів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути