Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2012 14:31

Жінка з двома матками скоро народить дитину

Жінка з двома матками скоро народить дитину
Із такою патологією народжують без ускладнень природнім шляхом

32 річна Марія Карпова з Херсону народилася з патологією: в неї дві матки і дві піхви. Вперше про це дізналася, коли завагітніла. Тоді у 1998 році незаміжня 18-річна Маша вирішила зробити аборт.

"УЗД в ті роки не було таке поширене, його боялися робити. Операція проходила всліпу", - розповідає Болеслав Лисенко столичний гінеколог, лікар ультразвукової діагностики, 45 років.

"Під час операції ми відкрили не ту матку. Через 7-8 тижнів жінка звернулася в друге, бо не було менструації. Маша запідозрила, що залишилась вагітна. Тепер уже зробили УЗІ, побачили дві матки, які знаходилися паралельно одна одній, і в одній із них плод. Пацієнтка зреагувала спокійно, переконав, що не має нічого страшного. З таким діагнозом жінки виношують і народжують нормально, без ускладнень природнім шляхом. На моїй практиці, таких випадків було 5-6. Вдруге перервали вагітність вже остаточно".

Болеслав Лисенко почав працювати гінекологом з 1993 року. Каже, що патології виникають ще в утробі матері. Мутації на кшталт двох маток виникають від занесених інфекцій.

"Маша відтоді зробила особисто в мене ще два аборти і три в моїх колег. Зараз вона знову вагітна. Ми спілкуємося всі ці роки. Вмовив залишити дитину. Зараз виношує без проблем," - розповів Лисенко.

За свою багатолітню практику лікар бачив як жінок з двома матками,  так і без матки зовсім. На днях по-допомогу звернулася одна така 20-річна дівчина. Зробили їй штучну піхву. Хоче заміж вийти. Вона навіть зможе отримувати оргазм, але народити - ні, ніколи. Штучних маток поки що не роблять.

Зараз ви читаєте новину «Жінка з двома матками скоро народить дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути