Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2012 05:15

Вірус папіломи проникає крізь презерватив

Автор: фото з сайта www.doktorinternet.ru
  За останні п’ять років побільшало змішаних захворювань, коли власні бактерії жінки поєднуються із вірусом папіломи чи герпесу. Інфекції спричиняють ерозію і рак шийки матки, спаювання труб, безпліддя
За останні п’ять років побільшало змішаних захворювань, коли власні бактерії жінки поєднуються із вірусом папіломи чи герпесу. Інфекції спричиняють ерозію і рак шийки матки, спаювання труб, безпліддя

— Два тижні тому з'явилися виділення. До гінеколога піду, як не пройде за тиждень. Це, скоріш за все, молочниця. Сама мине, — говорить киянка Юлія Спаська, 20 років.

Термін "молочниця" застарів, вважає столичний гінеколог 32-річна Олена Гопчук. Слово пов'язане з молочнокислим грибком кандидою.

— Жінки називають будь-які виділення зі статевих шляхів молочницею. Зараз є значно більше розладів мікрофлори. Якщо роздивитися під мікроскопом шкіру — буде шок, бо грибів аж кишить.

Найчастіше зустрічається дріжджовий гриб. У жінок проявляється сирнистими виділеннями, із запахом кисляку. Також — свербежем. У чоловіків виділень немає. Проте виникає набряклість, почервоніння.

— Чоловіки рідко звертаються зі скаргами, переносять заразу жінкам.  За останні п'ять років побільшало змішаних захворювань, коли власні аеробні бактерії поєднуються з вірусом папіломи чи герпесом. Від дрібних вірусів презерватив не рятує. Наприклад, у папіломи частинки настільки малі, що проникають крізь гуму. Одним із проявів хвороби є кандиломи. Це невеликі утворення на шкірі, схожі на родимки, світлого кольору.

Виділення також може спровокувати кишкова паличка, яка потрапляє до піхви. Легше заразитися тим, хто носить стрінги або полюбляє нетрадиційний секс.

— Під час анального акту слід обов'язково одягати презерватив. Без захисту партнер збирає всю заразу з кишківника.

Мікрофлора жінки змінюється через неправильне харчування. Виділення можуть початися після гострої та солоної їжі. Також — унаслідок недотримання гігієни, використання пральних порошків, щоденних прокладок.

— Слід митися двічі на день. Під час місячних міняйте прокладку щоразу, як ідете до туалету, бо кров'янисті виділення — ідеальне середовище для грибків.

Щоб визначити, чи потребує пацієнтка лікування, гінеколог бере мазок. Лікує свічками, мазями, протигрибковими препаратами. Якщо аналіз показує уреаплазму та мікоплазму, призначають сильніші засоби.

— Проте буває, що у пацієнтки є порушення власної флори, наприклад, біфідобактерій, але немає проявів. Тоді людину не лікуємо, бо  це вже вважають нормальним станом. Через погану екологію та імунітет замінена мікрофлора у багатьох людей. Змішані інфекції викликають спаювання труб. Це призводить до безпліддя. А вірус папіломи у поєднанні з ерозією спричиняє рак шийки матки.

 

Виділення лікують содою з йодом

— 2002 року перенесла операцію на яєчниках. Коли виписалася, почалися виділення. Довго мучилась із зудом, носила щоденні прокладки. Стара сусідка порадила ванночки, — каже киянка 34-річна Анастасія Павленко.

Розвела у літрі теплої води чайну ложку соди. Сиділа півгодини у мисці.

— Повторила наступного дня, лише долила літр кип'яченої води, додала столову ложку соди і чайну йоду. Посиділа і злила. За 10 днів свербіж минув. Подрузі допомогло за п'ять разів.

 

Зараз ви читаєте новину «Вірус папіломи проникає крізь презерватив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути