




У столичному інтернет-магазині чаю пропонують ексклюзивні сорти напою з Індії і Китаю. Окрім чаїв, торгують наборами для чайної церемонії.
"Більшість чаїв у нас замовляють на подарунок, - каже менеджер Олександр Попович. - Зараз дуже популярний пучковий чай і у брикетах. Пучковиий роблять з кільких сортів чаю, які зв'язують між собою шовковими нитками. У воді пучок розкривається, немов квітка. Для таких чаїв використовують бутони китайської троянди".
Для щоденного використання Олександр рекомендує пити зелений чай.
"Я зелений чай дозволяю пити своїм дітям. Аби не переборщити, варто пити тричі на день. Серед китайських шанувальники чаїв найбільше цінують весняні, серед індійських цілющими та найсмачнішими вважають літні, які називаються "мускатель". Чай позбавляє від головних болів і втоми, добре втамовує голод, полегшує самопочуття під час спеки, знімає стрес і тривоги, сприяє перетравлюванню жирної їжі, виводить з організму отруту, шлаки і токсини".
Читачам Gazeta.ua Олександр Попович дає 5 правил чаювання.
Не пийте зелений чай частіше, ніж тричі на день. Зелений чай надзвичайно популярний у всьому світі, бо дуже корисний. У ньому більше корисних речовин, ніж в чорному. Напій захищає від ракових захворювань, покращує роботу серцево-судинної системи. Але у великих кількостях може нашкодити, як і кава.
Не запивайте чаєм ліки. Використовувати чай для швидкого проковтування таблеток шкідливо. Таніни, які містяться в напої, під час взаємодії з компонентами багатьох препаратів утворюють осад. Від цього страждає печінка і шлунок. Поєднання ліків і чаю може також погано вплинути на серце. Зокрема, це стосується азотовмісних препаратів: папаверин, кодеїн, кофеїн, еуфілін, серцеві глікозиди. У деяких випадках чай, як і кава, гальмує дію ліків, в інших - підсилює ефект.
Зелений чай несумісний з деякими типами ліків: аденозіном, аспірином, бета-блокерами,ефедрином, літієм, фенілпропаноламіном.
Не пити вчорашній чай. Він несмачний, холодний і подразнює оболонку шлунку. Так само не варто пити надто гарячий чай, міцний і той, що дуже довго настоювався. Міцний чай корисний тільки при розладі травлення, але не варто пити більше, ніж півчашки.
Не пийте чай на порожній шлунок і безпосередньо перед їжею. Це порушить процес травлення.
Не можна чаєм запивати обід або вечерю. Між прийомом їжі і чаюванням краще зробити паузу до 20 хвилин.
Коментарі