понеділок, 08 жовтня 2018 18:58

На такому ганяли американські поліцейські в 1950-х - показали легендарний Chevrolet Delray
17

Фото: Олена Капнік

На фестивалі OldCarLand показали американський легковий автомобіль Chevrolet Delray 1957 року випуску. Модель виробляли з 1954-го по 1958-й рік. Його на захід привезли із музею "Фаетон".

Дизайн Delray - у стилі бароко. Такий був популярним у 50-х роках минулого століття. У моделіокруглі форми і хромовані деталі. Спереду - здвоєні круглі фари на крилах

Автор: Олена Капнік
  Фарошукач - елемент, який мали американські патрульні автомобілі
Фарошукач - елемент, який мали американські патрульні автомобілі

Особливість автомобіля - скошене лобове скло. Це збільшувало огляд водія. На крилах з обох боків - круглі дзеркала і фарошукач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Брєжнєву не сподобався яскравий колір і дизайн" - показали унікальний автомобіль генсека Компартії

Над кулеподібними задніми ліхтарями - дашки. Вони візуально витягують кузов в довжину. На багажнику - логотип бренду і напис Chevrolet. Вздовж боків - хромовані лінії. Задня частина авто має віялоподібні ніші на обох бокових панелях.

Автор: Олена Капнік
  Зад авто має віялоподібні ніші на обох бокових панелях і кулепобідні ліхтарі.
Зад авто має віялоподібні ніші на обох бокових панелях і кулепобідні ліхтарі.

Салон також в американському стилі - дивани мають двоколірне забарвлення - біле і блакитне. Оббиті шкірозамінником. На панелі приладів за кермом - спідометр. По центру - радіоприймач. Важіль переключання передач на рулі. Подібне мали радянські автомобілі того ж періоду.

"Судячи за атрибутикою, цей Chevrolet скоріш за все був спецавтомобілем. Зірка "шерифа", мигалка - справа наших рук. Але в машині є цікавий елемент - фарошукач збоку водія. Такі фари були потрібні для охорони правопорядку", - розказує Gazeta.ua співробітник музею автомототехніки "Фаетон" Семен Мушер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перше масове авто і машина часів Третього Рейху - найстаріші автомобілі фестивалю OldCarLand

Під капотом - 4,6-літровий 6-циліндровий двигун. Його потужність - 250 к.с. Максимальна швидкість - 140 км. Авто витрачає 20 л пального на 100 км шляху.

Автомобіль купили у 2007 році. Зараз його вартість оцінюють у $50 тис.

Попередній 8-й технічний фестиваль OldCarLand тривав з 27 квітня по 2 травня у столичному Музеї авіації. На свято приїхали більше 1 тис. старих автомобілів з усієї України. Також завітали на свято автолюбителі з Польщі, Білорусі, Литви, Латвії та Естонії.

Зараз ви читаєте новину «На такому ганяли американські поліцейські в 1950-х - показали легендарний Chevrolet Delray». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути