Ексклюзиви
понеділок, 25 квітня 2016 10:10

Концерн Daimler звинуватили у перевищенні викидів вихлопних газів

Концерн Daimler звинуватили у перевищенні викидів вихлопних газів
фото: seekingalpha.com

Німецький автомобільний концерн Daimler AG оголосив, що проводить внутрішнє розслідування щодо процесу сертифікації двигунів.

Це спричинено підозрами щодо перевищення норм викидів вихлопних газів, повідомляє AutoNews.

Власну перевірку розпочали після запиту Мін'юсту США. Компанія Daimler послідовно співпрацює з відомством.

Інтерес американської прокуратури до стандартів Daimler на ринку США є наслідком позову, поданого проти німецького концерну в середині лютого.

Тоді юридична фірма Hagens Berman Sobol Shapiro, що представляє інтереси анонімного американського власника автомобіля Mercedes-Benz, подала позов проти Daimler. Звинуватили виробника у фальсифікації даних щодо викиду шкідливих речовин. За ним послідувало ще декілька позовів від водіїв.

Адвокат позивача вказав, технологія BlueTEC, встановлена на дизельних двигунах Mercedes, автоматично відключає контроль за рівнем викидів при температурі повітря нижче +10 за цельсієм. За таких умов рівень оксидів азоту у вихлопі автомашини може перевищити встановлені в Штатах норми у 65 разів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Mitsubishi зізнались про махінації з витратою пального

Наразі не оголошують конкретні моделі двигунів або автомобілів . Раніше представники Daimler повідомляли аналітикам банку BNP Paribas, що у концерну дійсно виникають затримки при отриманні екологічних сертифікатів на деякі моделі двигунів для позашляховиків Mercedes-Benz GLS і GLC. Затримки пояснювалися підвищеною увагою американського регулятора до вихлопних газів після скандалу з Volkswagen минулої осені.

Нагадаємо, всього Volkswagen оголосила про намір відкликати 11 млн машин по всьому світу, пізніше число скоротилося до 480 тис.

Наприкінці квітня німецька Die Welt повідомила, що Volkswagen має намір виплатити кожному власнику авто компенсацію в $5 тис., що перевищило б запланований бюджет витрат на залагодження скандалу в розмірі $7,6 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Концерн Daimler звинуватили у перевищенні викидів вихлопних газів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути