Украинцы попали к 17 народам-счастливчикам

В мире осознают соотношение "язык - оружие", "язык - власть", "язык - богатство"

Українська Вікіпедія наскирдувала мільйон статей. Увійшовши до престижного клюбу мов-мільйонників. В якому тепер 17 щасливчиків.

Що важливо? У вікі-клюбі мов-мільйонників немає жодної, статус якої б ставився під сумнів у власній країні.

Англійська, французька, німецька, московська, польська, арабська... не просто захищені й протеговані, маючи шалену індустрію підтримки й просування у світі. За їх плечима завжди стають держави, що усвідомлюють знак рівності "мова - зброя", "мова - влада", "мова - багатство".

Перша мова-мільйонник, яка бореться за саму себе на власній території, а її статус ставить під сумнів національний парламент - українська

Перша мова-мільйонник, яка бореться за саму себе на власній території, а її статус ставить під сумнів національний парламент - українська.

І те, що вона здобулася на таку висоту в умовах шаленої агресії проти неї у власній державі, говорить про неймовірний потенціял її носіїв. Досі штучно стримуваний.

1 000 000 українських статей на Вікі - хай вражених москвофільством, точковим совєтобєсієм і ненавистю до власної букви "Ґ" - несподіваний сигнал для Світового мовного порядку.

На що здатна українська мова та її власники, якщо вони запанують в Україні? Що буде, коли маєстат української мови буде спиратися на мотивований державний апарат і щоденний націоналізм кожного мовця?

Це страшно уявити. Особливо польській та московській спільноті, що озираються на цей 1 000 000 як на живе свідчення скаженої "сили знеможених".

Оригінал

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите комбинацию клавиш Alt+A
Комментировать
Поделиться:

Комментарии

1

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи